Banánová střecha – rychlý, jednoduchý, nepečený a výborný dezert

Recept Banánová střecha – rychlý, jednoduchý, nepečený a výborný dezert
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Nenáročný, rychlý, nepečený, chutný, ne až tak kalorický, s dostatečným množstvím bílkovin. Takhle bych popsala tento super dezert, který zvládne připravit každý. Vyzkoušejte a určitě si pochutnáte.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:

SUROVINY

Sušenky

18 kstmavé BeBe sušenky
18 kssvětlé BeBe sušenky

Náplň

250 gjemný tvaroh
140 gskyr/řecký jogurt
20 gvanilkový protein (nebo nahradit sladidlem)
20 gmed
1 a 1/2 ksbanán

Poleva

50 gčokoláda
1 – 2 lžícemléko

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Na podložku/pracovní desku si rozložíme alobal (doporučuji dvě vrstvy). Na alobal uděláme jednu řadu světlých BeBe sušenek (6 kusů), vedle řadu tmavých (6 kusů) a vedle opět světlé (6 kusů).
  2. Náplň si připravíme smícháním tvarohu, skyru, proteinu a medu.
  3. Rozložené BeBe sušenky potřeme tenčí vrstvou krému a na vrch poklademe BeBe sušenky, ale tentokrát v opačném pořadí. Na řadu světlých dáme tmavé a na řadu tmavých světlé. Na tyto sušenky naneseme zbylou náplň.
  4. Do střední řady položíme banán. Pomocí alobalu zvedneme sušenky z jedné i z druhé strany a spojíme je na vrchu (jakoby vytvoříme trojúhelník – střechu). Takto zabalené v alobalu dáme do chladničky alespoň na 15 minut.
  5. Připravíme si polevu roztáním čokolády s mlékem. Vychlazenou banánovou střechu vyjmeme z chladničky, odkryjeme alobal a polijeme čokoládou. Takto připravené odložíme ideálně na noc do chladničky.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit