NejRecept.cz Dezerty Bábovky Banánovo jablečná zdravá bábovka s ovesnými vločkami bez cukru a mouky z 5 surovin.
Banánovo jablečná zdravá bábovka s ovesnými vločkami bez cukru a mouky z 5 surovin.
Recept Banánovo jablečná zdravá bábovka s ovesnými vločkami bez cukru a mouky z 5 surovin.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: NejLucka

Objevte naši banánovo jablečnou zdravou bábovku, která je ideálním řešením pro všechny, kteří hledají zdravou a chutnou alternativu k tradičním dezertům. Tato bábovka, připravená bez přidání cukru a mouky, je plná přirozené sladkosti z dozrálých banánů a šťavnatých jablek. Ovesné vločky dodávají bábovce příjemnou texturu a zároveň jsou skvělým zdrojem vlákniny.

NejLucka NejLucka    ·   5.1.2024

Banánovo jablečná zdravá bábovka s ovesnými vločkami bez cukru a mouky z 5 surovin.

Objevte naši banánovo jablečnou zdravou bábovku, která je ideálním řešením pro všechny, kteří hledají zdravou a chutnou alternativu k tradičním dezertům. Tato bábovka, připravená bez přidání cukru a mouky, je plná přirozené sladkosti z dozrálých banánů a šťavnatých jablek. Ovesné vločky dodávají bábovce příjemnou texturu a zároveň jsou skvělým zdrojem vlákniny.

20 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Suroviny
500 g
ovesné vločky
3 lžičky
kakao
1 ks
jablko
1 ks
banán
3 ks
vejce
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
  1. Ovesné vločky důkladně propláchneme ve teplé vodě minimálně třikrát a potom je necháme asi půl hodiny nabobtnat.
  2. V jiné misce nastrouháme jablko a banán na středně hrubém struhadle. Přidáme vejce, kakao a všechno dobře promícháme. (Podle chuti můžete přidat i cukr, med, sladidlo nebo javorový sirup. Pokud použijete zralejší banány, bude výsledek sladší a nemusíte přidávat ani cukr).
  3. Postupně přidáváme k ovocné směsi ovesné vločky, až dokud nezískáme rovnoměrnou hmotu. Tuto hmotu pak rozložíme do kulaté formy na pečení, kterou jsme vyložili pečicím papírem.
  4. Pečeme v troubě, kterou jsme si předehřáli na 180 stupňů, přibližně 40 minut.
  5. Po upečení necháme bábovku ve formě, dokud úplně nevychladne. Pokud byste se pokusili vyjmout bábovku z formy dříve, než úplně vychladne, může se stát, že se rozpadne.
Komentáře k receptu
Tatigarbar    ·   3.2.2024   ·   Odpovědět   ·  

Plne súhlasím s predchádzajúcim hodnotenim. Pozrela som si ho, až keď som mala namočené vločky. Mám rovnakú skúsenosť. Bábovka na vzhľad fajn, ale vo vnútri hnus. Prečo tu vkladáte neoverené recepty.

NajLucka NajLucka    ·   5.2.2024   ·   Odpovědět   ·  

Dobrý deň prajem. Recept je overený a vyskúšaný, takmer všetky recepty sú vyskúšané, overené, od fanúšikov alebo redakcie. Konkrétne tento je od fanúšika a robený podľa tohto receptu - https://www.nejrecept.cz/recept/fitness-dort-s-ovesnymi-vlockami-bez-cukru-a-mouky-r2112 Môžete si všimnúť, že je tam priložených viac fotiek od návštevníkov ako vyskúšaný recept. Neviem prečo sa vám to nepodarilo, možno záleží aké ovsené vločky sa použijú, mrzí ma, ak sa to nepodarilo. Pekný deň, Lucka.

Katka1111    ·   24.1.2024   ·   Odpovědět   ·  

Promiňte ale tento recept se opravdu nepovedl. Chuťově opravdu hnus, a to mám ovesné vločky ráda. Byť jsem přidala 1,5 lžíci medu, bábovka byla absolutně ne-sladká, a bylo to jak žvýkat nabobtnalé vločky. Tenhle recept už nikdy víc!

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář