Banánový mug cake s rozinkami a hořkou čokoládou

Mug caky jsou v dnešní době velmi populární. Znáte? Pokud ne, doporučuji vyzkoušet, je to rychlé a jednoduché an přípravu. Nepoužila jsem klasickou ani špaldovou mouku, ale ovesné vločky. Je to mnohem lépe stravitelné, proto je tento koláček vhodný i na snídani a nejlepší je ještě teplý, tehdy je jemný jako pavučinka a mně osobně nejvíce chutná s čokoládou a rozinkami. Autor: LuckaZubata

Přidal:, 4.2.2017
Kategorie: 15 minutovky, Fitness, Zdravé recepty
Banánový mug cake s rozinkami a hořkou čokoládou

Suroviny

1 ksvejce
1 ksbanán
1/3 hrnkuovesných vloček
2 špetkyprášku do pečiva
rozinky
hořká čokoláda

Postup přípravy

  1. Banán si vidličkou rozmačkáme na kaši, přidáme rozmíchané vajíčko a ovesné vločky.
  2. Vše dobře promícháme, přidáme rozinky, kypřící prášek a nakonec čokoládu nalámanou na kousky.
  3. Dáme na 3-4 minuty do mikrovlnné trouby a po vytažení vyklopíme na talíř nebo jíme přímo z hrníčku.
  4. Podáváme s jogurtem, přesnídávkou nebo ovocem.