NejRecept.cz Dezerty Nepečené dezerty Banány v pařížském krému
Banány v pařížském krému
Recept Banány v pařížském krému
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   17.12.2014

Banány v pařížském krému

Vynikající dezert pro milovníky banánů a čokoládového krému. Mňamka! Tak jemný krém, který vyrobíte ze smetany a vysokoprocentních kvalitní čokolády a k tomu ještě sušenky a banán, no co vám více třeba. Opravdu nejlepší sladká kombinace jaká existuje při sladkých dezertech. Autor: Triniti

15 min
Čas přípravy
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

400 ml
smetana (30 procentní)
300 g
tmavá čokoláda
100 g
máslo
100 g
moučkový cukr
20 g
čirá želatina
10 - 15 ks
sušenky
4 ks
celé banány
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si formu na chléb (dlouhá a úzká) a vyložíme ji fólii. Do hrnce si dáme smetanu, do které si nalámeme čokoládu. Přidáme moučkový cukr, máslo a vaříme do zhoustnutí. Hustou hmotu odstavíme a necháme vychladnout, odložíme přes noc do lednice.
  2. Na další den vyjmeme z lednice a necháme odstát, aby hmota dostala pokojovou teplotu. Když má hmota pokojovou teplotu, mixérem šleháme do pěny.
  3. Připravíme si želatinu podle návodu a přidáme ji do pěnové hmoty. 1/4 hmoty nalijeme do formy, poklademe sušenky, znovu nalijeme trochu hmoty a poklademe banány.
  4. Zalijeme to zbytkem pěnové hmoty a zakryjeme fólií. Odložíme do lednice na minimálně 2 hodiny. Dobrou chuť!
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář