Banány v pařížském krému

Vynikající dezert pro milovníky banánů a čokoládového krému. Mňamka! Tak jemný krém, který vyrobíte ze smetany a vysokoprocentních kvalitní čokolády a k tomu ještě sušenky a banán, no co vám více třeba. Opravdu nejlepší sladká kombinace jaká existuje při sladkých dezertech. Autor: Triniti

Přidal:, 17.12.2014
Kategorie: Nepečené, Chuťovky, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Banány v pařížském krému

Suroviny

Budeme potřebovat:
400 mlsmetana (30 procentní)
300 gtmavá čokoláda
100 gmáslo
100 gmoučkový cukr
20 gčirá želatina
10 - 15 kssušenky
4 kscelé banány

Postup přípravy

  1. Připravíme si formu na chléb (dlouhá a úzká) a vyložíme ji fólii. Do hrnce si dáme smetanu, do které si nalámeme čokoládu. Přidáme moučkový cukr, máslo a vaříme do zhoustnutí. Hustou hmotu odstavíme a necháme vychladnout, odložíme přes noc do lednice.
  2. Na další den vyjmeme z lednice a necháme odstát, aby hmota dostala pokojovou teplotu. Když má hmota pokojovou teplotu, mixérem šleháme do pěny.
  3. Připravíme si želatinu podle návodu a přidáme ji do pěnové hmoty. 1/4 hmoty nalijeme do formy, poklademe sušenky, znovu nalijeme trochu hmoty a poklademe banány.
  4. Zalijeme to zbytkem pěnové hmoty a zakryjeme fólií. Odložíme do lednice na minimálně 2 hodiny. Dobrou chuť!