NejRecept.cz Přílohy Halušky Barevná obměna klasiky: Hokkaido halušky jako dokonalá podzimní příloha.
Barevná obměna klasiky: Hokkaido halušky jako dokonalá podzimní příloha.
Recept Barevná obměna klasiky: Hokkaido halušky jako dokonalá podzimní příloha.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Hokkaido halušky jsou výbornou přílohou k masu i omáčkám. Kromě skvělé chuti potěší i krásnou sytou barvou, která láká k tomu, abyste je vyzkoušeli. Jejich příprava je rychlá, takže se do ní můžete pustit i během hektického týdne.

siky.silvia siky.silvia    ·   21.10.2025

Barevná obměna klasiky: Hokkaido halušky jako dokonalá podzimní příloha.

Hokkaido halušky jsou výbornou přílohou k masu i omáčkám. Kromě skvělé chuti potěší i krásnou sytou barvou, která láká k tomu, abyste je vyzkoušeli. Jejich příprava je rychlá, takže se do ní můžete pustit i během hektického týdne.

25 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Suroviny
300 g
polohrubá mouka
1 ks
vejce
2 lžičky
sůl
2 lžíce
máslo
180 – 200 ml
voda
300 g
pyré z pečené dýně hokkaido
podle potřeby
olivový olej
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření

Přestaly vás bavit tradiční halušky? V tom případě byste měli vyzkoušet tyto hokkaido, které jsou efektní a mají velmi příjemnou chuť.

  1. Mouku smícháme se solí a přidáme do ní vejce, pyré z hokkaida, rozpuštěné máslo a postupně přiléváme studenou vodu.
  2. Pyré z hokkaida: Dýni hokkaido omyjeme, rozkrojíme napůl, vydlabeme, nakrájíme na měsíčky, položíme na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme olivovým olejem a dáme do trouby péct doměkka. Následně rozmixujeme nebo rozmačkáme vidličkou.
  3. Mícháme a vodu přiléváme tak dlouho, dokud nevznikne středně husté těsto na halušky. Dávejte pozor, těsto nesmí být příliš husté, aby halušky nebyly tvrdé.
  4. Halušky protlačujeme přes síto na halušky do vroucí osolené vody. Jakmile vyplavou na povrch, krátce je povaříme, vyjmeme a pokapeme rozpuštěným máslem.

Hokkaido halušky můžete podávat k jakémukoli jídlu. Tentokrát jsem se rozhodla pro hlívový perkelt, ale vhodnou volbou je i tato krémová omáčka s kuřecím masem.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář