NejRecept.cz Pečivo Chléb Barevné sladké pečivo LEOPARD
Barevné sladké pečivo LEOPARD
Recept Barevné sladké pečivo LEOPARD
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Jaja79    ·   5.1.2016

Barevné sladké pečivo LEOPARD

Vzhled a chuť tohoto pečiva je božská! Sladký, jemný, chutný leopard.

55 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření

NEJLEPŠÍ RECEPTY

Suroviny

Základ:

200 ml
mléko
25 g
kukuřičný škrob

Těsto:

300 g
hladká mouka
100 g
krystalový cukr
50 ml
olej
1 ks
pomerančová kůra
1 bal.
vanilkový cukr

Pro jemné kakaové těsto:

5 g
kakao
1 lžíce
mléko

Pro tmavé kakaové těsto:

15 g
kakao
2 lžíce
mléko

Kvásek:

3,5 g
sušené droždí
50 ml
mléko
1 lžíce
hladká mouka
1 lžička
krystalový cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejdříve připravíme základ. 150 ml mléka ohřejeme a ve zbylém mléce rozmícháme kukuřičný škrob. Zalijeme ho vařícím mlékem, dáme na mírný oheň a za stálého míchání připravíme hustou kaši. Odstavíme a necháme vychladnout - občas promícháme, aby se nevytvořila kůra.
  2. Zatímco základ vychladne, připravíme kvásek. 50 ml mléka ohřejeme, přidáme cukr a mícháním ho rozpustíme. Přidáme mouku a droždí. Necháme na teplém místě vykynout. Pokud nemáte sušené droždí, můžete použít i klasické čerstvé - cca 10 g.
  3. V malé misce zalijeme základ vykynutým kváskem, přidáme cukr, kůru z pomeranče, olej a nakonec i mouku. Zpracujeme (můžeme rukama nebo mixérem) na hladké těsto, které se nelepí na ruce. Pokud se lepí, přidejte více mouky. Těsto necháme kynout cca půl hodinu.
  4. Vykynuté těsto rozdělíme na 2 části. Jednu část rozdělíme ještě jednou, abychom dostali dvě části, čili celkem budeme mít 3 - jedno bílé velké, do jednoho přidáme 5 g kakaa rozmíchaného v 1 lžíci mléka a do třetího přidáme 15 g kakaa rozmíchaného v 2 lžících mléka. Znovu propracujeme.
  5. Všechny tři těsta rozdělíme na 9 stejných kuliček. Bílé a nejtmavší těsto rozválíme na tenčí plátek. Do nejtmavšího těsta zabalíme rolku světlejšího těsta a celou kakaovou rolku zabalíme do bílého těsta.
  6. Připravíme si formu, kterou vyložíme pečícím papírem a poklademe srolované válečky. Zakryjeme utěrkou a necháme kynout 1 hodinu.
  7. Troubu vyhřejeme na 200 stupňů, vrch chleba potřeme mlékem a vložíme ho do trouby. Teplotu hned stáhneme na 170 stupňů a pečeme 35-40 minut.

Video ochutnávky

Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte

Sbírky receptů

Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě

Více sbírek
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář

Nejnovější recepty

Každý den tipy na chutný chod pro celou rodinu

Více receptů