Bavorské vdolečky jako peříčko

Recept Bavorské vdolečky jako peříčko

Přidal: , 14.3.2016

Kategorie: Nejlepší dezerty, Koblihy, Dezerty, Moučníky

FOTO OD VÁS
Recept Bavorské vdolečky jako peříčkoRecept Bavorské vdolečky jako peříčko
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Byly báječný! Jako peříčko. Manžel mi je skoro nenechal ani vyfotit ;) Autor: Lacusin

FOTO OD VÁS
Recept Bavorské vdolečky jako peříčkoRecept Bavorské vdolečky jako peříčko
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 14.3.2016

Kategorie: Nejlepší dezerty, Koblihy, Dezerty, Moučníky

SUROVINY

Těsto:

50 gmoučkového cukru
50 gměkkého másla
3 ksžloutky
500 ghladké mouky
30 gdroždí
1/4 lmléka
2 lžícerumu
špetkasoli
špetkanastrouhané citronové kůry

Na ozdobu:

1 kelímekpovidel
250 gtvarohu
1 ksvanilkový cukr
100 ml33 % smetany
moučkový cukr na posypání

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a lžíci mouky, lehce promícháme a necháme vzejít kvásek. Mezitím si vyšleháme žloutky s máslem. K vyšlehané směsi přidáme ostatní suroviny a kvásek a zaděláme těsto, které necháme cca hodinu kynout.
  2. Vykynuté těsto vyválíme na tloušťku cca 1 cm. Vykrájíme kolečka a necháme ještě 10 minut kynout.
  3. Do každého kolečka uděláme prstem důlek. Na hlubší pánvi rozehřejeme větší vrstvu oleje a kolečka vkládáme důlkem dolů.
  4. Smažíme z obou stran a vyndáme na papírovou utěrku. Po zchladnutí potřeme povidly a tvarohem smíchaným s ušlehanou šlehačkou a cukrem. Pocukrujeme a podáváme. Z této dávky je cca 60 malých vdolečků.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit