NejRecept.cz Sladká jídla Koblihy Bavorské vdolečky
Bavorské vdolečky
Recept Bavorské vdolečky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
enkar    ·   19.11.2016

Bavorské vdolečky

Doma koblihy milujeme. Se šlehačkou nebo dokonce dělávám i s bílkovou pěnou, do které pridam lžíci jahodové marmelády. Se šlehačkou je podávám i s povidly. Je to ale kalorická bomba, proto je máme doma pouze jednou za čas. Autor: Enkar

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

500 g
polohrubé mouky
1 kostka
droždí
70 g
pískového cukru
250 ml
mléka
3 ks
žloutky
80 g
másla
1 lžíce
rumu
špetka
soli
dle chuti
citronová kůra

Zdobení, náplň:

200 ml
smetany ke šlehání
300 g
švestkových povidel
Postup receptu
Vytisknout
  1. Mléko mírně zahřejeme a polovinu nalijeme do misky. Přidáme droždí, trochu cukru a 4 lžíce mouky. Rozmícháme na řidší těstíčko, které necháme vzejít na teplém místě.
  2. Do mísy prosijeme zbylou mouku, dáme špetku soli, zbytek cukru a mléka, citronovou kůru, žloutky, vzešlý kvásek a rozpuštěné máslo. Ochutíme rumem, vypracujeme těsto a necháme asi 30 minut kynout.
  3. Po vykynutí těsto vyválíme na plát silný asi 1 cm a skleničkou vykrájíme kolečka dáme je na pečící papír a necháme kynout ještě 15 minut. Pak vytlačíme do středu koleček prstem důlek.
  4. Na rozpáleném oleji (vrstva asi 2cm) smažíme nejdříve pod poklicí, po obrácení už bez poklice.Do tuku dáváme důlkem dolů. Dáme okapat, potřeme povidly a nastříkáme šlehačku
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář