Bavorské vdolečky s domácími povidly a šlehačkou

Bavorské vdolečky s domácími povidly a šlehačkou. Autor: Lacusin

Přidal:, 17.2.2016
Kategorie: Nejlepší dezerty, Koblihy, Dezerty, Moučníky
Recept Bavorské vdolečky s domácími povidly a šlehačkou

Suroviny

Těsto:
250 ghladké mouky
250 gpolohrubé mouky
50 gcukru
50 gmásla
1 bal.vanilkový cukr
2 ksžloutky
250 mlmléka
1/2 kostkykvasnic
3 lžícerumu
špetkasoli
Dále budeme potřebovat:
domáci povidly
šlehačka na ozdobu
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme kvásek: do vlažného mléka dáme cukr, kvasnice a lžíci mouky a necháme čtvrt hodiny odpočívat.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Smícháme mouku se solí, vanilkovým cukrem, povoleným máslem, kváskem, žloutky a rumem a zaděláme hladké těsto.
  3. Poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 1,5 hodiny na teplém místě vykynout.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Vykynuté těsto rozválíme na 0,5 cm placku a skleničkou vykrájíme kolečka. Necháme je ještě čtvrt hodiny na vále kynout. Pak vkládáme do horkého oleje a smažíme po obou stranách dozlatova.
  5. Zdobíme domácími povidly a šlehačkou.Tip: Jahodový džem bez chemie