Bavorské vdolečky s domácími povidly a šlehačkou

Přidal: Lacusin, 17.2.2016
Kategorie: Koblihy, Sladká jídla, Moučníky, Dezerty
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Bavorské vdolečky s domácími povidly a šlehačkou. Autor: Lacusin
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Lacusin, 17.2.2016
Kategorie: Koblihy, Sladká jídla, Moučníky, Dezerty
SUROVINY
Těsto:
250 ghladké mouky
250 gpolohrubé mouky
50 gcukru
50 gmásla
1 bal.vanilkový cukr
2 ksžloutky
250 mlmléka
1/2 kostkykvasnic
3 lžícerumu
špetkasoli
Dále budeme potřebovat:
domáci povidly
šlehačka na ozdobu
moučkový cukr na posypání
- Nejprve si připravíme kvásek: do vlažného mléka dáme cukr, kvasnice a lžíci mouky a necháme čtvrt hodiny odpočívat.
- Smícháme mouku se solí, vanilkovým cukrem, povoleným máslem, kváskem, žloutky a rumem a zaděláme hladké těsto.
- Poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 1,5 hodiny na teplém místě vykynout.
- Vykynuté těsto rozválíme na 0,5 cm placku a skleničkou vykrájíme kolečka. Necháme je ještě čtvrt hodiny na vále kynout. Pak vkládáme do horkého oleje a smažíme po obou stranách dozlatova.
- Zdobíme domácími povidly a šlehačkou.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Bavorské šišky s domácim lekvárom a šľahačkou.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Bawarskie pączki z domowymi powidłami i bitą śmietaną.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Böhmische Dalken mit selbstgemachtem Pflaumenmus und Schlagsahne an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Bajor fánk házi készítésű lekvárral és tejszínhabbal.
KOMENTÁŘE K RECEPTU