NejRecept.cz Sladká jídla Koblihy Bavorské vdolečky s domácími povidly a šlehačkou
Bavorské vdolečky s domácími povidly a šlehačkou
Recept Bavorské vdolečky s domácími povidly a šlehačkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Lacusin Lacusin    ·   17.2.2016

Bavorské vdolečky s domácími povidly a šlehačkou

Bavorské vdolečky s domácími povidly a šlehačkou. Autor: Lacusin

Suroviny

Těsto:

250 g
hladké mouky
250 g
polohrubé mouky
50 g
cukru
50 g
másla
1 bal.
vanilkový cukr
2 ks
žloutky
250 ml
mléka
1/2 kostky
kvasnic
3 lžíce
rumu
špetka
soli

Dále budeme potřebovat:

domáci povidly
šlehačka na ozdobu
moučkový cukr na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejprve si připravíme kvásek: do vlažného mléka dáme cukr, kvasnice a lžíci mouky a necháme čtvrt hodiny odpočívat.
  2. Smícháme mouku se solí, vanilkovým cukrem, povoleným máslem, kváskem, žloutky a rumem a zaděláme hladké těsto.
  3. Poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 1,5 hodiny na teplém místě vykynout.
  4. Vykynuté těsto rozválíme na 0,5 cm placku a skleničkou vykrájíme kolečka. Necháme je ještě čtvrt hodiny na vále kynout. Pak vkládáme do horkého oleje a smažíme po obou stranách dozlatova.
  5. Zdobíme domácími povidly a šlehačkou.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář