BeBe řezy s karamelovým krémem

Mamka se rozhodla péct, tak jsem hned vzala foťák do ruky, že se podělím i s vámi s jejím výtvorem. Jednoduchý koláček, který byl hotový do půl hodinky. Pokud máte doma karamelové salko, tak není o čem. Inspirujte se a upečte tento skvělý bebe řez. Já například miluji mascarpone, proto jsme salko spojili právě s tímto sýrem, ale klidně můžete použít například i měkký tvaroh nebo jiný smetanový sýr. Výběr je na vás. Autor: Lacusin

Přidal:Lacusin, 18.4.2017
Kategorie: Moučníky
BeBe řezy s karamelovým krémem

Suroviny

Korpus:
6 ksvajec
200 gkr. cukru
6 lžicoleje
200 gpolohrubé mouky
půl lžičkyprášku do pečiva
Krém:
1 plechovkakaramelového Salka
1 balenímascarpone
Na dokončení:
2 baleníBeBe sušenek (příchuť dle chuti)
1 ksšlehačka

Postup přípravy

  1. Žloutky oddělíme od bílků. Bílky šleháme do téměř tuha, pak přidáme cukr a došleháme do tuhé pěny. Pak po lžících zašleháme olej, žloutky a nakonec mouku s kypřícím práškem.
  2. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme do růžova v troubě vyhřáté na 180 °C.
  3. Mezitím si připravíme krém. Salko smícháme s mascarpone a uložíme do lednice.
  4. Vychladlý korpus pomažeme krémem a naskládáme sušenky. Dáme ztuhnout do lednice. Pak krájíme na řezy a zdobíme ušlehanou šlehačkou.