NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Bez váhy a bez mixéru. Vynikající vánoční válečky z bílého jogurtu obalené v oříškové čokoládě.
Bez váhy a bez mixéru. Vynikající vánoční válečky z bílého jogurtu obalené v oříškové čokoládě.
Recept Bez váhy a bez mixéru. Vynikající vánoční válečky z bílého jogurtu obalené v oříškové čokoládě.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Vynikající vánoční cukroví, které si zamilujete. K přípravě budete potřebovat jogurt. Kelímek od jogurtu naplníte cukrem, olejem, moukou smíchanou s práškem do pečiva. Na závěr uděláte válečky, které upečete a následně obalíte v čokoládě s oříšky. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   30.11.2022

Bez váhy a bez mixéru. Vynikající vánoční válečky z bílého jogurtu obalené v oříškové čokoládě.

Vynikající vánoční cukroví, které si zamilujete. K přípravě budete potřebovat jogurt. Kelímek od jogurtu naplníte cukrem, olejem, moukou smíchanou s práškem do pečiva. Na závěr uděláte válečky, které upečete a následně obalíte v čokoládě s oříšky. Autor: Karambola

35 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
1 kelímek
bílý jogurt
1 kelímek
krystalový cukr
1 kelímek
rostlinný olej
1/2 bal.
prášek do pečiva
4 kelímky
hladká mouka
podle chuti
čokoládová poleva
podle chuti (nasekané)
vlašské ořechy
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
  1. Bílý jogurt dáme do misky. Kelímek omyjeme a osušíme.
  2. Přidáme jeden kelímek kr. cukru, oleje. Přidáme také prášek do pečiva a na závěr přidáme i hladkou mouku. Mouku přidáváme postupně po kelímku.
  3. Následně hmotu rukama vypracujeme na hladkou kuličku, ze které odebíráme menší kousky a tvarujeme válečky, které ukládáme na plech s pečícím papírem.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 15 minut.
  5. Po upečení je necháme vychladnout a obalíme v čokoládové polevě, do které jsme přidali nasekané vlašské ořechy.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář