NejRecept.cz Dezerty Rolády Sladké rolády Bezé roláda
Bezé roláda
Recept Bezé roláda
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Tenhle víkend je to podruhé během devíti let, kdy jsem totálně bezdětná a můj benjaminek podruhé bez maminky. To pak člověk nějak najednou neví co s časem, co s rukama, co s myšlenkama... jestli se bát nebo radovat, slavit nebo truchlit... Takže jsem si upekla něco dobrého a k tomu si pustím nějaký filmeček a hodím nohy nahoru...konečně. Autor: Danka

Danula Vašíčková    ·   23.5.2019

Bezé roláda

Tenhle víkend je to podruhé během devíti let, kdy jsem totálně bezdětná a můj benjaminek podruhé bez maminky. To pak člověk nějak najednou neví co s časem, co s rukama, co s myšlenkama... jestli se bát nebo radovat, slavit nebo truchlit... Takže jsem si upekla něco dobrého a k tomu si pustím nějaký filmeček a hodím nohy nahoru...konečně. Autor: Danka

35 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Suroviny
8 ks
bílků (asi 250g)
špetka
soli
170 g
cukru krupice
70 g
hladké mouky
70 g
mletých vlašských ořechů
moučkový cukr na posypání

Mimo to:

2 sáčky
instantní šlehačky
200 ml
vychlazeného mléka
250 g
měkkého vaničkového tvarohu
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
  1. Bílky se solí šleháme ručním elektrickým šlehačem do velmi husté pěny, po částech přišleháme cukr a nakonec už jen vařečkou lehce vmícháme mouku s ořechy. Natřeme na velký plech, vyložený pečícím papírem, který raději ještě potřeme máslem, hustě posypeme moučkovým cukrem a pečeme 10 minut na 180 stupňů.
  2. Poté stáhneme s papírem na kuchyňskou linku a ještě teplé zavineme a necháme takto vychladnout.
  3. Pak rozmotáme, natřeme náplní a opět srolujeme, zároveň při stáčení odstraňujeme pečící papír. Necháme zatuhnout v lednici.
  4. Náplň: Do vyšší nádoby nalijeme velmi studené mléko, vsypeme 2 sáčky instantní šlehačky, dobře prošleháme ručním elektrickým šlehačem a nakonec zašleháme tvaroh.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář