Bezé roláda

Tenhle víkend je to podruhé během devíti let, kdy jsem totálně bezdětná a můj benjaminek podruhé bez maminky. To pak člověk nějak najednou neví co s časem, co s rukama, co s myšlenkama... jestli se bát nebo radovat, slavit nebo truchlit... Takže jsem si upekla něco dobrého a k tomu si pustím nějaký filmeček a hodím nohy nahoru...konečně. Autor: Danka

Přidal:, 23.5.2019
Kategorie: Rolády, Sladké rolády, Dezerty
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Bezé roláda

Suroviny

8 ksbílků (asi 250g)
špetkasoli
170 gcukru krupice
70 ghladké mouky
70 gmletých vlašských ořechů
moučkový cukr na posypání
Mimo to:
2 sáčkyinstantní šlehačky
200 mlvychlazeného mléka
250 gměkkého vaničkového tvarohu

Postup přípravy

  1. Bílky se solí šleháme ručním elektrickým šlehačem do velmi husté pěny, po částech přišleháme cukr a nakonec už jen vařečkou lehce vmícháme mouku s ořechy. Natřeme na velký plech, vyložený pečícím papírem, který raději ještě potřeme máslem, hustě posypeme moučkovým cukrem a pečeme 10 minut na 180 stupňů.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Poté stáhneme s papírem na kuchyňskou linku a ještě teplé zavineme a necháme takto vychladnout.
  3. Pak rozmotáme, natřeme náplní a opět srolujeme, zároveň při stáčení odstraňujeme pečící papír. Necháme zatuhnout v lednici.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Náplň: Do vyšší nádoby nalijeme velmi studené mléko, vsypeme 2 sáčky instantní šlehačky, dobře prošleháme ručním elektrickým šlehačem a nakonec zašleháme tvaroh.