Bezé roláda

Recept Bezé roláda

Přidal: , 23.5.2019

Kategorie: Rolády, Sladké rolády, Dezerty

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Tenhle víkend je to podruhé během devíti let, kdy jsem totálně bezdětná a můj benjaminek podruhé bez maminky. To pak člověk nějak najednou neví co s časem, co s rukama, co s myšlenkama... jestli se bát nebo radovat, slavit nebo truchlit... Takže jsem si upekla něco dobrého a k tomu si pustím nějaký filmeček a hodím nohy nahoru...konečně. Autor: Danka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 23.5.2019

Kategorie: Rolády, Sladké rolády, Dezerty

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

8 ksbílků (asi 250g)
špetkasoli
170 gcukru krupice
70 ghladké mouky
70 gmletých vlašských ořechů
moučkový cukr na posypání

Mimo to:

2 sáčkyinstantní šlehačky
200 mlvychlazeného mléka
250 gměkkého vaničkového tvarohu

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Bílky se solí šleháme ručním elektrickým šlehačem do velmi husté pěny, po částech přišleháme cukr a nakonec už jen vařečkou lehce vmícháme mouku s ořechy. Natřeme na velký plech, vyložený pečícím papírem, který raději ještě potřeme máslem, hustě posypeme moučkovým cukrem a pečeme 10 minut na 180 stupňů.
  2. Poté stáhneme s papírem na kuchyňskou linku a ještě teplé zavineme a necháme takto vychladnout.
  3. Pak rozmotáme, natřeme náplní a opět srolujeme, zároveň při stáčení odstraňujeme pečící papír. Necháme zatuhnout v lednici.
  4. Náplň: Do vyšší nádoby nalijeme velmi studené mléko, vsypeme 2 sáčky instantní šlehačky, dobře prošleháme ručním elektrickým šlehačem a nakonec zašleháme tvaroh.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit