Bezé roláda

Přidal: Danula Vašíčková, 23.5.2019
Kategorie: Rolády, Sladké rolády, Dezerty
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Tenhle víkend je to podruhé během devíti let, kdy jsem totálně bezdětná a můj benjaminek podruhé bez maminky. To pak člověk nějak najednou neví co s časem, co s rukama, co s myšlenkama... jestli se bát nebo radovat, slavit nebo truchlit... Takže jsem si upekla něco dobrého a k tomu si pustím nějaký filmeček a hodím nohy nahoru...konečně. Autor: Danka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Danula Vašíčková, 23.5.2019
Kategorie: Rolády, Sladké rolády, Dezerty
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
8 ksbílků (asi 250g)
špetkasoli
170 gcukru krupice
70 ghladké mouky
70 gmletých vlašských ořechů
moučkový cukr na posypání
Mimo to:
2 sáčkyinstantní šlehačky
200 mlvychlazeného mléka
250 gměkkého vaničkového tvarohu
- Bílky se solí šleháme ručním elektrickým šlehačem do velmi husté pěny, po částech přišleháme cukr a nakonec už jen vařečkou lehce vmícháme mouku s ořechy. Natřeme na velký plech, vyložený pečícím papírem, který raději ještě potřeme máslem, hustě posypeme moučkovým cukrem a pečeme 10 minut na 180 stupňů.
- Poté stáhneme s papírem na kuchyňskou linku a ještě teplé zavineme a necháme takto vychladnout.
- Pak rozmotáme, natřeme náplní a opět srolujeme, zároveň při stáčení odstraňujeme pečící papír. Necháme zatuhnout v lednici.
- Náplň: Do vyšší nádoby nalijeme velmi studené mléko, vsypeme 2 sáčky instantní šlehačky, dobře prošleháme ručním elektrickým šlehačem a nakonec zašleháme tvaroh.
KOMENTÁŘE K RECEPTU