NejRecept.cz Pečivo Rohlíky Bezkonkurenční domácí croissanty s Nutellou, které zvládne připravit i začátečnice v pečení.
Bezkonkurenční domácí croissanty s Nutellou, které zvládne připravit i začátečnice v pečení.
Recept Bezkonkurenční domácí croissanty s Nutellou, které zvládne připravit i začátečnice v pečení.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Nepoznám snad nikoho, komu nechutnají domácí croissanty. Do jejich přípravy se pustí jen málokdo, protože si myslí, že je velmi složitá a podceňují své síly. Připojuji se k této skupině, ale jen do tohoto momentu. Vyzkoušela jsem je a řeknu vám, není to žádná věda. Dokonce i krásné listování se mi podařilo. Nechte se inspirovat a nebojte se přípravy. S tímto receptem vám to půjde jedna radost. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   16.1.2025

Bezkonkurenční domácí croissanty s Nutellou, které zvládne připravit i začátečnice v pečení.

Nepoznám snad nikoho, komu nechutnají domácí croissanty. Do jejich přípravy se pustí jen málokdo, protože si myslí, že je velmi složitá a podceňují své síly. Připojuji se k této skupině, ale jen do tohoto momentu. Vyzkoušela jsem je a řeknu vám, není to žádná věda. Dokonce i krásné listování se mi podařilo. Nechte se inspirovat a nebojte se přípravy. S tímto receptem vám to půjde jedna radost. Autor: Karambola

120 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

500 g
hladká mouka
250 ml
mléko
1/2 bal.
vanilkový cukr
3 lžíce
krupicový cukr
1/2 kostky
droždí
4 lžíce
olej
1 lžička
sůl
1 ks
bílek

Na potření:

1 ks
žloutek
1 lžíce
mléko

Na plnění:

podle chuti
Nutella
trochu
máslo
trochu
hrubá mouka
Postup receptu
Vytisknout
120 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření

Domácí croissanty jsou perfektní na snídani, svačinu nebo jen jako něco sladkého po dobrém obědě. Naplnit je můžete čímkoli. Já obvykle používám Nutellu, ale skvělou volbou je také marmeláda, mák nebo ořechy.

  1. Do mísy postupně přidáváme mouku, vlažné mléko, cukr, vanilku, droždí, sůl a olej a vypracujeme hladké těsto, které přeložíme na pracovní plochu a zpracujeme do kuličky.
  2. Kuličku rozdělíme na 8 menších, které necháme kynout asi hodinu při pokojové teplotě. Poté každou vyválíme na tenký plát ve tvaru kruhu.
  3. Každý kruh potřeme máslem a posypeme hrubou moukou. Skládáme je na sebe. Takto naskládané pláty těsta rukama zatlačíme a pomocí válečku na těsto důkladně rozválíme do velkého kruhu.
  4. Pomocí rádýlka nakrájíme těsto na 16 stejných trojúhelníků, které v širší části nařízneme. Vložíme náplň a srolujeme do tvaru croissantu.
  5. Pokládáme na plech s podložkou nebo papírem na pečení a necháme přikryté utěrkou kynout asi 2 hodiny – záleží na teplotě v místnosti. Když croissanty zdvojnásobí svůj objem, máme hotovo.
  6. Croissanty potřeme žloutkem, do kterého jsme přidali mléko, a dáme péct. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 20 minut – sledujeme.

Croissanty po upečení nechte vychladnout a servírujte. Těsně před podáváním je můžete posypat moučkovým cukrem. Uchovávejte je v uzavíratelné nádobě, kde vám vydrží čerstvé několik dní.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář