NejRecept.cz Pomazánky Paštiky Bezkonkurenční domácí paštika jen ze 6 surovin. Jakmile ji ochutnáte, na kupovanou zapomenete.
Bezkonkurenční domácí paštika jen ze 6 surovin. Jakmile ji ochutnáte, na kupovanou zapomenete.
Recept Bezkonkurenční domácí paštika jen ze 6 surovin. Jakmile ji ochutnáte, na kupovanou zapomenete.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Anna Luptáková

Játrová paštika – dokonalá jako pomazánka na silvestrovské jednohubky, k snídani s čerstvým chlebem nebo kdykoliv během dne. Vařila jsem ji po dlouhé době a myslím, že se povedla. Zítra přijde bratr i se synovcem, kteří ji budou testovat. Jsem zvědavá, co na ni řeknou. Autor: Anna Luptáková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   27.12.2024

Bezkonkurenční domácí paštika jen ze 6 surovin. Jakmile ji ochutnáte, na kupovanou zapomenete.

Játrová paštika – dokonalá jako pomazánka na silvestrovské jednohubky, k snídani s čerstvým chlebem nebo kdykoliv během dne. Vařila jsem ji po dlouhé době a myslím, že se povedla. Zítra přijde bratr i se synovcem, kteří ji budou testovat. Jsem zvědavá, co na ni řeknou. Autor: Anna Luptáková

30 min
Čas přípravy
90 min
Čas vaření
Suroviny
1 kg
vepřová játra
1,5 kg
bůček bez kosti
1,5 kg
slanina
podle potřeby
uzená šunka
podle chuti
sůl
podle chuti
mleté černé koření
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
90 min
Čas vaření

Domácí játrová paštika je neuvěřitelně dobrá. Nejraději ji mám na čerstvém pečivu spolu se zeleninou. Její příprava je sice o něco zdlouhavější ve srovnání s klasickými pomazánkami, ale rozhodně stojí za to.

  1. Jako první si uvaříme bůček, slaninu, uzenou šunku a játra.
  2. Když jsou suroviny uvařené, pomocí mlýnku je nameleme a dochutíme solí a kořením. Množství je zcela na vás a vašich preferencích.
  3. Hotovou paštiku rozdělíme do sklenic a přibližně 30 minut sterilizujeme. Následně necháme vychladnout a skladujeme na tmavém a chladném místě.

Paštiku máme velmi rádi, proto ji dělám z větší dávky, aby nám vydržela co nejdéle. Její použití je široké. Během svátků je výborná jako pohoštění pro návštěvy nebo na přípravu jednohubek na silvestrovskou párty. Po otevření je důležité skladovat ji v lednici a co nejdříve sníst. Jinak by se mohla zkazit.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář