Bezmúčne jablečné řezy s tvarohem

Jablečné řezy je klasika, kterou zná asi každý. Ty nejlepší recepty pocházejí asi od našich babek, které tímto koláčem vždy potěšily naše srdce a navodili tu pravou podzimní atmosféru. Moje první řezy jsem samozřejmě dělal podle babiččinho tradičního receptu. Přestože bylo výborné, udělal jsem trošku modernější alternativu tohoto kultovního koláče a vzniklo toto. Autor: Kuchár Pepe

Přidal:, 23.8.2018
Kategorie: Moučníky, Fitness, Zdravé recepty
Čas přípravy:
Čas vaření:
Bezmúčne jablečné řezy s tvarohem

Suroviny

Těsto:
150 gmleté ​​lískové ořechy
130 gmleté ​​ovesné vločky (já jsem použil bezlepkové)
120 gmed
170 gzměklé máslo
2 ksžloutky
špetkakardamonu a skořice
Jablečná nádivka:
500 gjablka
70 gkokosový cukr
5 gskořice mletá - cejlonská
šťáva z 1 citronu
Tvarohová náplň:
2 ksvejce
250 gtvaroh
2 lžícemed
citrónová kůra z 1 citronu

Postup přípravy

  1. Suroviny na těsto smícháme na tvarovatelné těsto a odložíme do chladničky dokud si připravíme jablečnou náplň.
  2. Jablka nakrájíme na menší kousky a s ostatními surovinami (jablková nádivka) podusíme v hrnci do měkka. Necháme vychladnout.
  3. Obdélníkovou formu vytřeme máslem a vysypeme trochou mletých vloček. Na dno a boky formy rukama rozvrstvíme cca 3/4 těsta.
  4. Naneseme jablečnou část a rovnoměrně rozetřeme. Na to vylijeme tvarohovou náplň (všechny ingredience umixujeme) a na vrch po kouscích poklademe zbylou část těsta (můžeme rozválet a po částech poskládat - jelikož těsto je z vloček a oříšků, není takové kompaktní jako z pšeničné mouky, takže by se trhalo).
  5. Vrch koláče potřeme rozpuštěným máslem a posypeme mandlovými lupínky.
  6. Pečeme cca 45 minut při 170 stupních. :)

Zdroj: Kuchár Pepe