Biskupský chlebíček

Recept Biskupský chlebíček

Přidal: , 1.4.2016

Kategorie: Sváteční pečení, Moučníky, Velikonoce

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Velikonoční biskupský chlebíček od P.T. Nádhera!

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 1.4.2016

Kategorie: Sváteční pečení, Moučníky, Velikonoce

SUROVINY

Těsto:

120 gtuku (Hera)
150 gmoučkového cukru
4 ksvejce
60 ghořké čokolády
cca 120 g ořechů, mandlí, rozinek, sušených brusinek, kandovaného ovoce
150 ghladké mouky
1/2 bal.prášku do pečiva

Čokoládová poleva:

60 ghořké čokolády
kousektuk (Hera)

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Nejprve si řádně vyšleháme tuk, poté přidáme po částech cukr, až vznikne pěkná pěna. Postupně pak zašleháme žloutky.
  2. Připravíme a nasekáme si vše, co chceme uvnitř. Já použila čokoládu, brusinky, kandované ovoce a mandle. Ale fantazii se meze nekladou. Zapracujeme do těsta.
  3. Do směsi přimícháme mouku s práškem do pečiva, opatrně, jde to ztuha, ale i tak nepřidáváme tekutiny. A jako poslední se jemně vmíchá tuhý sníh z bílků.
  4. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na chlebíček či srnčí hřbet. Pečeme asi 40 až 45 minut v troubě vyhřáté na 160°C. Těsto rychle tmavne, ale hotové je opravdu až po minimálně 40 minutách.
  5. Po vychladnutí zalijeme čokoládovou polevou připravenou z čokolády a tuku ve vodní lázni, necháme ztuhnout a můžeme podávat.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit