Biskupský chlebíček

Velikonoční biskupský chlebíček od P.T. Nádhera!

Přidal:, 1.4.2016
Kategorie: Moučníky, Velikonoce, Sváteční pečení
Recept Biskupský chlebíček

Suroviny

Těsto:
120 gtuku (Hera)
150 gmoučkového cukru
4 ksvejce
60 ghořké čokolády
cca 120 g ořechů, mandlí, rozinek, sušených brusinek, kandovaného ovoce
150 ghladké mouky
1/2 bal.prášku do pečiva
Čokoládová poleva:
60 ghořké čokolády
kousektuk (Hera)

Postup přípravy

  1. Nejprve si řádně vyšleháme tuk, poté přidáme po částech cukr, až vznikne pěkná pěna. Postupně pak zašleháme žloutky.Tip: 22 nejlepších receptů na velikonoční saláty a jiné pochoutky
  2. Připravíme a nasekáme si vše, co chceme uvnitř. Já použila čokoládu, brusinky, kandované ovoce a mandle. Ale fantazii se meze nekladou. Zapracujeme do těsta.
  3. Do směsi přimícháme mouku s práškem do pečiva, opatrně, jde to ztuha, ale i tak nepřidáváme tekutiny. A jako poslední se jemně vmíchá tuhý sníh z bílků.Tip: Velikonoční babiččin mazanec
  4. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na chlebíček či srnčí hřbet. Pečeme asi 40 až 45 minut v troubě vyhřáté na 160°C. Těsto rychle tmavne, ale hotové je opravdu až po minimálně 40 minutách.
  5. Po vychladnutí zalijeme čokoládovou polevou připravenou z čokolády a tuku ve vodní lázni, necháme ztuhnout a můžeme podávat.Tip: 33 receptů na slané a sladké rolády, které si můžete připravit na Vánoce nebo Velikonoce