Biskupský chlebíček
Vynikající biskupský chlebíček. Dovnitř si může přidat každý co má rád. Autor: Janulinka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Těsto:
4 ksvejce
160 gmáslo
180 gmoučkový cukr
150 ghladký mouka
60 ghrubá mouka
1/2 bal.kypraci prášek do pečiva
duly - sušené
rozinky
nasekané ořechy
Čokoládová poleva:
100 gčokoláda
80 gmáslo
- Žloutky utřeme s máslem a moučkovým cukrem do pěny. Za stálého míchání přidáme hladkou a hrubou mouku, prášek do pečiva a ovoce (duly, rozinky, sekané ořechy). Nakonec přidáme tuhý sníh z bílků.
- Těsto vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy na pečení. Pečeme ve vyhřáté troubě při 165 stupních, cca 45-50 minut.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Biskupský chlebíček.
KOMENTÁŘE K RECEPTU