Biskupský chlebíček více chutí

Pokud jste ještě nepřipravovali biskupský chlebíček, určitě se pusťte do přípravy. Je fantastický, měkoučký a s oříšky, pomerančovou kůrou a kokosem! Autor: Lucka

Přidal:, 9.7.2016
Kategorie: Chléb, Moučníky, Pečivo
Recept Biskupský chlebíček více chutí

Suroviny

6 ksvajec
1/2 hrníčkupískového cukru
hrnekpolohrubé mouky
2 lžícerozinek naložených v rumu
máslo na vymazání formy
vlašské ořechy
pomerančová kůra
kypřící prášek
kokos na vysypání formy

Postup přípravy

  1. Cukr zašleháváme postupně se žloutky a moukou.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Ostatní přísady do směsi zlehka zamícháme, rozinky nalijeme is rumem, ve kterém byly naloženy.
  3. Nakonec vyšleháme z bílků sníh s cukerm. Ten zlehka přimícháme do těsta.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Formu si vymažeme máslem a vysypeme kokosem- pro lepší chuť.
  5. Naplníme směsí a pečeme při 180 stupních asi půl hodiny.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky