NejRecept.cz Dezerty Moučníky Black and white řezy s dokonalým vanilkovým a čokoládovým krémem
Black and white řezy s dokonalým vanilkovým a čokoládovým krémem
Recept Black and white řezy s dokonalým vanilkovým a čokoládovým krémem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Chcete si pochutnat na delikátním dezertu, který spojuje jemnost vanilkového krému a intenzivní chuť čokolády? Vyzkoušejte můj recept na black and white kostky! Tento dezert vyniká nejen svou chutí, ale také atraktivním vzhledem, který zaujme na každé oslavě či rodinném setkání. Snadná příprava a bohaté vrstvy vanilkové a čokoládové náplně zaručují, že si tento dezert zamilujete.

Triniti Triniti    ·   25.7.2024

Black and white řezy s dokonalým vanilkovým a čokoládovým krémem

Chcete si pochutnat na delikátním dezertu, který spojuje jemnost vanilkového krému a intenzivní chuť čokolády? Vyzkoušejte můj recept na black and white kostky! Tento dezert vyniká nejen svou chutí, ale také atraktivním vzhledem, který zaujme na každé oslavě či rodinném setkání. Snadná příprava a bohaté vrstvy vanilkové a čokoládové náplně zaručují, že si tento dezert zamilujete.

35 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

6 ks
vejce
6 lžic
krystalový cukr
4 lžíce
slunečnicový olej
10 lžic
polohrubá mouka
10 lžic
mleté vlašské ořechy
2 lžíce
kakao
1 lžička
prášek do pečiva

Světla náplň:

800 ml
mléko
100 g
krystalový cukr
2 bal.
vanilkový pudink
250 g
máslo
100 g
moučkový cukr
2 bal.
vanilkový cukr

Tmavá náplň:

500 ml
smetana ke šlehání
250 g
tmavá čokoláda

Glazura:

100 g
čokoláda
4 lžíce
olej
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření

Tento dezert dokonale doplní chuť sladkého po hlavním jídle. Obsahuje dvě nejoblíbenější náplně – vanilkový a čokoládový krém. Vyzkoušejte ho a určitě nebudete litovat!

  1. Oddělíme bílky od žloutků. Tři bílky vyšleháme s třemi lžícemi krystalového cukru do pěny. Poté postupně přidáváme tři žloutky a dvě lžíce oleje. Smícháme pět lžic mouky s pěti lžícemi mletých vlašských ořechů, půl lžičkou prášku do pečiva a jednou lžící kakaa. Tuto suchou směs postupně přimícháme do vymíchaných vajíček. Upečeme dvě stejné vrstvy těsta, nebo upečeme jedno těsto a po upečení nožem rozřízneme na polovinu.
  2. Takto připravené těsto navrstvíme na plech o velikosti 20 x 30 cm, který jsme vyložili pečicím papírem. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů přibližně 15 minut.
  3. Připravíme si bílou náplň. Na oheň dáme 600 ml mléka, přidáme 100 g krystalového cukru a vanilku. Dva vanilkové pudinky rozmícháme ve 200 ml mléka a přilijeme do teplého mléka. Směs vaříme, dokud nezhoustne, a potom ji necháme vychladnout.
  4. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny a postupně přidáváme vychladlý vanilkový krém.
  5. Připravíme si tmavou nádivku. Do hrnce nalijeme 500 ml smetany a zahřejeme ji. Přidáme nalámanou čokoládu a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Poté směs odstavíme z ohně a necháme zcela vychladnout. Vychladlou hmotu vyšleháme mixérem.
  6. Na upečený plát těsta navrstvíme bílou nádivku, položíme na ni druhý plát těsta a mírně ho utlačíme rukama. Navrstvíme tmavou nádivku a pěkně uhladíme. Vrch polijeme rozpuštěnou čokoládou, do které jsme přidali čtyři lžíce oleje. Necháme ztuhnout.
  7. Nakonec nakrájíme úhledné řezy a podáváme. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář