NejRecept.cz Pomazánky Rybičková pomazánka Blesková pomazánka z makrely hotová za 10 minut. Výborná je na chlebíčky, jednohubky i čerstvé pečivo.
Blesková pomazánka z makrely hotová za 10 minut. Výborná je na chlebíčky, jednohubky i čerstvé pečivo.
Recept Blesková pomazánka z makrely hotová za 10 minut. Výborná je na chlebíčky, jednohubky i čerstvé pečivo.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Depositphotos.com

Máte chuť na domácí pomazánku? Vyzkoušejte tu z makrely, kterou budete mít hotovou do 10 minut. Já ji dělám nejraději k snídani, ale skvělá je také k svačině, večeři či dokonce na slavnostní chlebíčky.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   13.1.2025

Blesková pomazánka z makrely hotová za 10 minut. Výborná je na chlebíčky, jednohubky i čerstvé pečivo.

Máte chuť na domácí pomazánku? Vyzkoušejte tu z makrely, kterou budete mít hotovou do 10 minut. Já ji dělám nejraději k snídani, ale skvělá je také k svačině, večeři či dokonce na slavnostní chlebíčky.

10 min
Čas přípravy
Suroviny
1 ks
uzená makrela
2 lžíce
máslo
2 lžíce
plnotučná hořčice
1 ks
cibule
podle chuti
sůl
Postup receptu
Vytisknout
10 min
Čas přípravy

Pomazánka z makrely chutná nejlépe na čerstvém pečivu doplněná o zeleninu podle vaší chuti. Místo klasického másla do ní můžete použít i rostlinné tuky, jako je například Rama nebo Flora, které jsou ihned po vytažení z ledničky měkké.

  1. Do misky dáme makrelu, změklé máslo, hořčici a sůl.
  2. Všechny ingredience rozmixujeme pomocí tyčového mixéru.
  3. Když vznikne hladká pomazánka, přidáme do ní cibuli a vše důkladně promícháme. Pokud je to potřeba, přidáme ještě trochu soli.

Hotovou pomazánku můžete hned mazat na pečivo, ale pokud chcete, aby chutnala ještě lépe, nechte ji alespoň 30 minut v ledničce. Během této doby se její chutě propojí a mírně ztuhne, díky čemuž se vám s ní bude pracovat mnohem lépe.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář