Bohémské kostky se žloutkovým krémem

Recept Bohémské kostky se žloutkovým krémem

Přidal: , 3.9.2015

Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Velmi oblíbené bohémské kostky, které si oblíbíte určitě i vy. V poslední době mám velmi chuť na sladké, tak peču dost často. Hledám inspirace v časopisech, po internetu, ale někdy si otevřu i starou kuchařku knihu. Tento recept jsem našla ve staré kuchařce. Velmi mě zaujalo to oříškově čokoládové těsto, které je opravdu velmi chutné a spolu s krémem se dokonale doplňují. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 3.9.2015

Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví

SUROVINY

Těsto:

10 ksbílky
400 gmoučkový cukr
100 gmleté vlašské ořechy
100 gčokoláda
100 ghladká mouka

Nádivka:

10 ksžloutku
75 ghladká mouka
350 mlmléko
200 gmáslo
200 gmoučkový cukr
1 bal.vanilkový cukr

Glazura:

200 gtmavá čokoláda
6 lžicolej

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Žloutky, mléko a mouku vyšleháme ve vodní lázni do pěny (můžete přidat i 500 ml mléka - pak ovšem třeba zvýšit i množství mouky na 100 g). Pěnu odstavíme a necháme mírně vychladnout. Do mírně vychladlé hmoty přidáme rozšlehané máslo s moučkovým a vanilkovým cukrem.
  2. Bílky s cukrem vyšleháme do tuhého sněhu, pak postupně jemně vmícháme ostatní suroviny. Zpracované těsto rozdělíme na 4 části a rovnoměrně je rozetřeme na plech (30x30), který jsme vyložili pečícím papírem. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů do zlata.
  3. Upečené těsta necháme vychladnout a můžeme vrstvit. Těsto - nádivka - těsto - nádivka - těsto - nádivka - těsto - nádivka - glazura.
  4. Glazura - čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme olej a mícháním spojíme.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit