NejRecept.cz Dezerty Moučníky Bohémské kostky se žloutkovým krémem
Bohémské kostky se žloutkovým krémem
Recept Bohémské kostky se žloutkovým krémem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Velmi oblíbené bohémské kostky, které si oblíbíte určitě i vy. V poslední době mám velmi chuť na sladké, tak peču dost často. Hledám inspirace v časopisech, po internetu, ale někdy si otevřu i starou kuchařku knihu. Tento recept jsem našla ve staré kuchařce. Velmi mě zaujalo to oříškově čokoládové těsto, které je opravdu velmi chutné a spolu s krémem se dokonale doplňují. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   3.9.2015

Bohémské kostky se žloutkovým krémem

Velmi oblíbené bohémské kostky, které si oblíbíte určitě i vy. V poslední době mám velmi chuť na sladké, tak peču dost často. Hledám inspirace v časopisech, po internetu, ale někdy si otevřu i starou kuchařku knihu. Tento recept jsem našla ve staré kuchařce. Velmi mě zaujalo to oříškově čokoládové těsto, které je opravdu velmi chutné a spolu s krémem se dokonale doplňují. Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

10 ks
bílky
400 g
moučkový cukr
100 g
mleté vlašské ořechy
100 g
čokoláda
100 g
hladká mouka

Nádivka:

10 ks
žloutku
75 g
hladká mouka
350 ml
mléko
200 g
máslo
200 g
moučkový cukr
1 bal.
vanilkový cukr

Glazura:

200 g
tmavá čokoláda
6 lžic
olej
Postup receptu
Vytisknout
  1. Žloutky, mléko a mouku vyšleháme ve vodní lázni do pěny (můžete přidat i 500 ml mléka - pak ovšem třeba zvýšit i množství mouky na 100 g). Pěnu odstavíme a necháme mírně vychladnout. Do mírně vychladlé hmoty přidáme rozšlehané máslo s moučkovým a vanilkovým cukrem.
  2. Bílky s cukrem vyšleháme do tuhého sněhu, pak postupně jemně vmícháme ostatní suroviny. Zpracované těsto rozdělíme na 4 části a rovnoměrně je rozetřeme na plech (30x30), který jsme vyložili pečícím papírem. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů do zlata.
  3. Upečené těsta necháme vychladnout a můžeme vrstvit. Těsto - nádivka - těsto - nádivka - těsto - nádivka - těsto - nádivka - glazura.
  4. Glazura - čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme olej a mícháním spojíme.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář