Boloňské špagety (6 porcí)

Nebíčko v tlamičce. Pouze těmito slovy lze popsat můj sobotní oběd. Snědlo se to asi za půl hodinku. Miluji jednoduchá jídla. Samozřejmě ne špagety s kečupem, ale klasickou boloňskou omáčku z čerstvých rajčat, mrkve a z česneku. Základ samozřejmě tvoří cibule a kvalitní mleté hovězí masíčko. Autor: Pythonissa

Přidal:, 27.4.2018
Kategorie: Hlavní jídla, Omáčky, Těstoviny
Boloňské špagety (6 porcí)

Suroviny

500 gmletého hovězího masa
2 ksvětší cibule, nakrájené nadrobno
2-3 stroužkyčesneku, prolisované
dle potřebyolej na smažení
240 gnadrobno nakrájených rajčat
2 ksvelké mrkve, nadrobno nakrájené
500 gtěstovin (špagety)
50 gnastrouhaného parmazánu
oregano
sůl
pepř

Postup přípravy

  1. Usmažíme cibuli do sklovata, přidáme mleté hovězí maso a smažíme do zlatova.
  2. Následně dodáme nakrájená rajčata, mrkev, koření a na malém ohni dusíme pod pokličkou cca 30-45 minut.
  3. Ke konci dušení přídáme prolisovaný česnek a necháme projít varem.
  4. Mezi tím si ve vroucí osolené vodě uvaříme špagety.
  5. Teď už jenom naložit těstoviny na talíř, zalít omáčkou a samozřejmě nezapomenout na vrchovatou čepičku ze strouhaného parmazánu.