Bombastické salko buchty, které nepotřebují kynout a jsou i tak krásně nadýchané

Vynikající buchty plněné karamelovým salkem, které si zamilujete. S těstem se pracuje luxusně, díky máslu a smetaně je jemné a nadýchané. Určitě vyzkoušejte. Autor: Karambola

Přidal:, 24.9.2019
Kategorie: Buchty, Dezerty, Oběd, Dukátové buchtičky, Část dne
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Bombastické salko buchty, které nepotřebují kynout a jsou i tak krásně nadýchané

Suroviny

85 gmáslo
300 gpolohrubá mouka
1 bal.vanilkový cukr
1 PLmoučkový cukr
100 mlsmetana ke šlehání
1 kscitron
1 ksvejce
1 bal.prášek do pečiva
karamelové salko na plnění

Postup přípravy

  1. Máslo nakrájíme na kostičky nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme ostatní suroviny a vypracujeme jemné těsto, které se odděluje od stěn misky.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Rozválíme na obdélník, nakrájíme na čtverce a naplníme karamelovým salkem. Uzavřeme do buchtičky a ukládáme na plech, který jsme vymazali máslem. Potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme při teplotě 175 stupňů asi 20 minut.
  3. Po upečení vrch posypeme moučkovým cukrem a podáváme. Pokud chcete, můžete udělat i drobenku z másla, cukru a mouky.Tip: Jahodový džem bez chemie