NejRecept.cz Sladká jídla Buchty Dukátové buchtičky Bombastické salko buchty, které nepotřebují kynout a jsou i tak krásně nadýchané
Bombastické salko buchty, které nepotřebují kynout a jsou i tak krásně nadýchané
Recept Bombastické salko buchty, které nepotřebují kynout a jsou i tak krásně nadýchané
Foto: Karambola

Vynikající buchty plněné karamelovým salkem, které si zamilujete. S těstem se pracuje luxusně, díky máslu a smetaně je jemné a nadýchané. Určitě vyzkoušejte. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   24.9.2019

Bombastické salko buchty, které nepotřebují kynout a jsou i tak krásně nadýchané

Vynikající buchty plněné karamelovým salkem, které si zamilujete. S těstem se pracuje luxusně, díky máslu a smetaně je jemné a nadýchané. Určitě vyzkoušejte. Autor: Karambola

45 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
85 g
máslo
300 g
polohrubá mouka
1 bal.
vanilkový cukr
1 PL
moučkový cukr
100 ml
smetana ke šlehání
1 ks
citron
1 ks
vejce
1 ks na potření
žloutek
1 bal.
prášek do pečiva
karamelové salko na plnění
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Máslo nakrájíme na kostičky nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme ostatní suroviny a vypracujeme jemné těsto, které se odděluje od stěn misky.
  2. Rozválíme na obdélník, nakrájíme na čtverce a naplníme karamelovým salkem. Uzavřeme do buchtičky a ukládáme na plech, který jsme vymazali máslem. Potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme při teplotě 175 stupňů asi 20 minut.
  3. Po upečení vrch posypeme moučkovým cukrem a podáváme. Pokud chcete, můžete udělat i drobenku z másla, cukru a mouky.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Adel3397    ·   20.7.2021   ·   Odpovědět   ·  

Dělala jsem z obyčejného Salka s přidaným kokosem a kromě toho, že teda dost tekly, byly výborný ❤️

Perglí    ·   13.7.2021   ·   Odpovědět   ·  

1x vejce je myšleno do těsta nebo jen na to potření a citrón jako šťáva nebo kůra?

NejLucka NejLucka    ·   20.7.2021   ·   Odpovědět   ·  

vejce do těsta :) + navíc žloutek na potření, přidáme do surovin, díky :) a citrón i šťáva i kůra - dle chuti

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář