Bombastický cheesecake Opilý izidor

Recept Bombastický cheesecake Opilý izidor
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Opilý Izidor je u nás velmi populárním dezertem. Miluji ho hlavně já, jelikož všechny koláče, do kterých se přidává rum já mohu. Určitě vyzkoušejte i tuto alternativu tohoto dezertu. Autor: Mineralka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:

SUROVINY

Základ:

220 gsušenky BeBe kakaové
120 gmáslo

Ořechová náplň:

200 gmleté vlašské ořechy
100 gmoučkový cukr
100 mlrum
120 ml (nebo podle potřeby)mléko

Čokoládový krém:

1 bal.zlatý klas
330 mlmléko
230 gmáslo
60 gmoučkový cukr
2 lžícekakao

Vrch:

200 gčokoláda
200 mlsmetana ke šlehání

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Sušenky rozmixujeme na prášek a přilijeme rozpuštěné máslo. Promícháme a sušenkovou hmotu navrstvíme do kulaté formy na pečení (na dno jsme dali pečící papír). Použila jsem klasickou kulatou formu o průměru 24 cm.
  2. Na sušenkovou vrstvu naneseme oříškovou náplň. Všechny suroviny spolu důkladně promícháme. Mléko přiléváme postupně, abychom dosáhli hustou hmotu, která se dá rozetřít.
  3. Na ořechovou náplň naneseme čokoládový krém, který připravíme tak, že v mléce rozmícháme zlatý klas a uvaříme hustý pudink, který necháme mírně vychladnout. Máslo s cukrem a kakaem vyšleháme do pěny, postupně zašleháme vychladlý pudink. Dostaneme hladký krém, který pěkně uhladíme na oříšky.
  4. Vrch polijeme čokoládovou polevou - ohřejeme smetanu, přidáme nalámanou čokoládu a mícháním ji rozpustíme.
  5. Odložíme do lednice ztuhnout.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit