NejRecept.cz Dezerty Koláče Bombastický čokoládový dezert bez mouky, který se doslova rozplývá na jazyku
Bombastický čokoládový dezert bez mouky, který se doslova rozplývá na jazyku
Recept Bombastický čokoládový dezert bez mouky, který se doslova rozplývá na jazyku
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Dokonale rozplývajíci se koláček, který lahodí i těm nejnáročnějším mlsounem. Vůbec není náročný na přípravu, i když se může zdát, že ano. Zvládne ho připravit i začátečník, který s pečením nemá téměř žádné zkušenosti. Snažila jsem se postup popsat co nejpodrobněji, abyste při práci neměli žádné problémy. Určitě vyzkoušejte. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   25.1.2021

Bombastický čokoládový dezert bez mouky, který se doslova rozplývá na jazyku

Dokonale rozplývajíci se koláček, který lahodí i těm nejnáročnějším mlsounem. Vůbec není náročný na přípravu, i když se může zdát, že ano. Zvládne ho připravit i začátečník, který s pečením nemá téměř žádné zkušenosti. Snažila jsem se postup popsat co nejpodrobněji, abyste při práci neměli žádné problémy. Určitě vyzkoušejte. Autor: Karambola

35 min
Čas přípravy
12 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

85 g
máslo
100 g
čokoláda
6 ks
žloutky
20 g
krystalový cukr
6 g
kakao
6 ks
bílek
1 gsůl
80 gkrystalový cukr

Krém:

10 g
kávová zrnka
75 g
mléko
130 g
čokoláda
300 g
smetana ke šlehání
25 g
krystalový cukr
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
12 min
Čas vaření
  1. Máslo spolu s čokoládou rozpustíme v horké vodní lázni. Rozpuštěnou hmotu odložíme bokem a necháme chvíli vychladnout.
  2. V misce vyšleháme žloutky spolu s kr. cukrem do pěny. Přidáme prosáté kakao a ještě mixérem chvíli šleháme. Do takto vyšlehané husté pěny přidáme vychladlou směs čokolády a másla. Hustou pěnu odložíme bokem.
  3. V druhé misce vyšleháme bílky spolu se špetkou soli do pěny. Postupně na tři krát přidáváme krystalový cukr a šleháme, dokud nedostaneme hustou pěnu.
  4. 1/3 vyšlehané bílkové pěny přidáme k čokoládové hmotě a jemně vařečkou spojíme. Přidáme znovu 1/3 a důkladně, ale zlehka promícháme. Přidáme zbylou bílkovou pěnu a znovu důkladně, ale jemně promícháme. Připravené těsto navrstvíme na velký plech s pečícím papírem, pěkně uhladíme a dáme péct do předem vyhřáté trouby.
  5. Pečeme při teplotě 180 stupňů 12 minut. Před pečením ještě těsto s plechem alespoň 5 krát ťukneme o stůl, aby praskly bublinky, které se v těste nacházejí. Upečené těsto vyjmeme, stáhneme z plechu a necháme vychladnout.
  6. Připravíme krém. Mléko dáme do hrnce, přidáme kávová zrnka a přivedeme do varu. Když začne vřít, odstavíme a zakryjeme. Necháme půl hodiny stát. Po půl hodině znovu mléko se zrnky přivedeme do varu. Odstavíme a ještě horké mléko se zrnky přecedíme přes síto do misky s nalámanou čokoládou. Necháme chvíli odstát, aby se čokoláda rozpustila. Důkladně promícháme, aby se čokoláda s mlékem spojila a necháme vychladnout stranou.
  7. V misce vyšleháme šlehačku s cukrem, uprostřed šlehání přilijeme rozpuštěnou čokoládu v mléce a šleháme, dokud nedostaneme čokoládovou šlehačku.
  8. Vychladlé těsto přendáme na druhý papír, odřízneme kraje (zarovnáme), rozdělíme ho na tři stejné části a můžeme vrstvit.
  9. Těsto, krém, těsto, krém, těsto a na vrch zbytek krému.
  10. Ozdobíme strouhanou čokoládou a odložíme do chladničky ztuhnout.% 1
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Gabule    ·   3.7.2021   ·   Odpovědět   ·  

Za mě dokonalý! Opravdu chuťově výborný zákusek😋 Určitě ho nedělám naposledy, děkuji moc za recept! 😊

NejLucka NejLucka    ·   4.7.2021   ·   Odpovědět   ·  

díky :)

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář