NejRecept.cz Dezerty Zákusky Bombastický hrnkový zákusek pro všechny milovníky čokolády
Bombastický hrnkový zákusek pro všechny milovníky čokolády
Recept Bombastický hrnkový zákusek pro všechny milovníky čokolády
Mineralka Mineralka    ·   8.10.2019

Bombastický hrnkový zákusek pro všechny milovníky čokolády

S podrobným fotopostupem to zvládne připravit i začátečnice v pečení. Tento krémový zákusek jsem musela vyzkoušet. Většinou peču krémové zákusky pro mou starší dceru, ale tentokrát se přiznám, že moje touha ochutnat tento zákusek byla silnější než její. Vypadá fantasticky a chutná ještě lépe. Nelekněte se poměrně velkého množství surovin, je opravdu jednoduchý na přípravu. Autor: Mineralka

45 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto (hrnek = 200 ml)

4 ks
vejce
1 hrnek
moučkový cukr
1 hrnek
hladká mouka
3 PL
kakao
1 bal.
prášek do pečiva
1 bal.
vanilkový cukr

Krém:

1 l
mléko
4 PL
hladká mouka
4 PL
bramborový nebo kukuřičný škrob
1,5 hrnku
moučkový cukr
2 ks
vejce
100 g
máslo
1 bal.
vanilkový cukr
400 ml
smetana ke šlehání

Poleva:

200 ml
smetana ke šlehání
100 g
mléčná čokoláda
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáme prosátou mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Připravené těsto navrstvíme na větší plech (čím větší plech, tím nižší těsto) vyložený papírem na pečení a upečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů 20 minut.
  2. Po upečení necháme na mřížce vychladnout.
  3. Krém:
    Všechny suroviny kromě másla, vanilky a šlehačky smícháme v hrnci a uvaříme hustý "pudink". Hustý "pudink" odstavíme a do horkého přidáme máslo a vanilkový cukr. Mícháním máslo a cukr rozpustíme. Míchala jsem klasickým mixérem a měla jsem krém krásně hladký. Necháme vychladnout.
  4. Na závěr vyšleháme smetanu do tuhé šlehačky a jemně (už jen metličkou) zapracujeme do "pudinku". Připravený krém rozdělíme na polovinu.
  5. Jednu část naneseme na těsto (kraje jsme odřízli), na krém rozdrtíme odříznuté kraje a znova navrstvíme krém. Pěkně uhladíme a odložíme do chladničky ztuhnout.
  6. Když máme krém pořádně zatuhlý, vrch polijeme čokoládovou polevou - smetanu ohřejeme a přidáme na kousky nalámanou čokoládu. Mícháním ji rozpustíme.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Nikca44    ·   18.1.2023   ·   Odpovědět   ·  

Premna uplne zbytocne vyhodene peniaze, kremu na dva kolace, nechutne presladene korpus nebudem komentovat, a vrchná cokolada...z 200 ml smotany...

TheNeeliis    ·   14.2.2021   ·   Odpovědět   ·  

Po ochutnání ještě větší katastrofa. Korpus tuhej, krém nechutně sladkej. Vyhozený peníze.

TheNeeliis    ·   14.2.2021   ·   Odpovědět   ·  

Nevím, co je špatně, ale krém jsem nechala 2 hodiny v lednici a ani tak pořádně neztuhl, navíc je ho zbytečně 2x víc. Stejně tak ani čokoládová poleva neztuhla. Docela zklamání na to, kolik to zabere času. Znovu ne.

Lucmalina    ·   7.8.2020   ·   Odpovědět   ·  

Jak udělat prosím pořádně ten krém? "Pudink" byl hustý až dost, smetana taky pořádně vyšlehaná, ale po vychladnutí a smíchání dohromady to nebylo vůbec pořádně tuhé a na korpusu to vůbec nedrželo :( zákusek byl jinak moc dobrý, ale škoda toho krému, přišlo mi, že toho bylo i zbytečně moc, nebo jestli to dělalo jenom to, že to nebyl pořádně tuhý 🤷‍♀️😫

NejLucka NejLucka    ·   17.8.2020   ·   Odpovědět   ·  

Obě hmoty už pouze spojíme metličkou, nemixujeme mixérem. Mixováním nebo dlouhým mícháním krém může zřídnout.

Lucie.MT    ·   23.7.2020   ·   Odpovědět   ·  

Jak jste dělala ten krém ? Přesně podle postupu a krém mi teče i po 2h v lednici 🤦‍♀️😃

Banavkova    ·   23.5.2020   ·   Odpovědět   ·  

Do těsta jsem přidala olej aby nebylo tak suché a do krému nepatří celá vejce, jenom žloutky nebo uvařit vanilk.puding.Kremu by bylo velké množství, takže jsem dělala poloviční dávku. Také jsem dala jak do krému tak do těsta půl dávky cukru, ale to záleží jak kdo sladí. Jinak po těchto úpravách je to výborný zákusek😉😁.

Naomite    ·   10.4.2020   ·   Odpovědět   ·  

Buchta je katastrofální. Těsto těžké, nenadýchané, krému zas jak na plechy dva, že by byl nějak dobrej se říct taky nedá. Chuťově naprostej propadák, dělala jsem pro návštěvu a styděla bych se jim to dát. Peču často a ráda zkouším nové, tohle je ale bohužel asi to nejhorší, co jsem kdy zkusila.

Banavkova    ·   4.4.2020   ·   Odpovědět   ·  

Výborný, jenom jsem dala půl dávky cukru jak do korpusu tak do krému. Krém jsem udělala z poloviční dávky a stačil.

Jitka V.    ·   6.3.2020   ·   Odpovědět   ·  

Těsto upéct z dvojité dávky nebo krém z poloviční dávky. Bylo ho moc.

citronek    ·   26.1.2020   ·   Odpovědět   ·  

prosím vás ty uvařené vejce v tom "pudinku" se potom přecedí aby tam nebyly kousky? díky

NejLucka NejLucka    ·   27.1.2020   ·   Odpovědět   ·  

Tam nebudou kousky. Postupujte podle receptu: "Krém: Všechny suroviny kromě másla, vanilky a šlehačky smícháme v hrnci a uvaříme hustý "pudink". Hustý "pudink" odstavíme a do horkého přidáme máslo a vanilkový cukr. Mícháním máslo a cukr rozpustíme. Míchala jsem klasickým mixérem a měla jsem krém krásně hladký. Necháme vychladnout."

Libča    ·   19.1.2020   ·   Odpovědět   ·  

Dělala jsem tento typ zákusku poprvé. Můj muž nemá rád pudink takže jsem uvítala tento krém který je famózní. Použila jsem plnotučné mléko, udělala přesně podle návodu a lepší krém jsem nikdy nejedla. Jediné co jsem nezvládla je poleva, používám hořkou čokoládu,doma jsem měla spoustu figurek z Mikuláše,takže jsem je použila a do rána poleva stekla. Takže jsem nahoru nastrouhala čokoládu poprašila kakaem a kokosem a po zákusku se zaprášilo. Děkuji za recept. Luxusní nápad.

Twixi1212    ·   10.11.2019   ·   Odpovědět   ·  

Prosim Vas mozte pridat presny postup lebo podla fotiek ja neviem z čoho kolko treba. 😥😥

AllInSmeky    ·   31.10.2019   ·   Odpovědět   ·  

bombastickym bych to nenazval.. upravil bych byt Vami postup kremu, pekne detailne nez ten co mate zde napsany, podle vaseho postupu chut kremu po mouce, pote co jsem udelal tak jak se ma delat je rozdil 100%. Vas krem bych nenabidnul ani prazakum a to maj cunu co sezere vse

NejLucka NejLucka    ·   1.11.2019   ·   Odpovědět   ·  

Dobrý den, děkujeme za reakci. 100 lidí, 100 chutí. Samozřejmě můžete vyjádřit svůj názor a upravit si recept podle sebe a v případě pokud chcete, můžete se se svou úpravou krému podělit i s ostatními. :)

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář