Bombastický hrnkový zákusek pro všechny milovníky čokolády

Recept Bombastický hrnkový zákusek pro všechny milovníky čokolády

Přidal: , 8.10.2019

Kategorie: Zákusky, Dezerty, Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

S podrobným fotopostupem to zvládne připravit i začátečnice v pečení. Tento krémový zákusek jsem musela vyzkoušet. Většinou peču krémové zákusky pro mou starší dceru, ale tentokrát se přiznám, že moje touha ochutnat tento zákusek byla silnější než její. Vypadá fantasticky a chutná ještě lépe. Nelekněte se poměrně velkého množství surovin, je opravdu jednoduchý na přípravu. Autor: Mineralka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 8.10.2019

Kategorie: Zákusky, Dezerty, Moučníky

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto (hrnek = 200 ml)

4 ksvejce
1 hrnekmoučkový cukr
1 hrnekhladká mouka
3 PLkakao
1 bal.prášek do pečiva
1 bal.vanilkový cukr

Krém:

1 lmléko
4 PLhladká mouka
4 PLbramborový nebo kukuřičný škrob
1,5 hrnkumoučkový cukr
2 ksvejce
100 gmáslo
1 bal.vanilkový cukr
400 mlsmetana ke šlehání

Poleva:

200 mlsmetana ke šlehání
100 gmléčná čokoláda

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáme prosátou mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Připravené těsto navrstvíme na větší plech (čím větší plech, tím nižší těsto) vyložený papírem na pečení a upečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů 20 minut.
  2. Po upečení necháme na mřížce vychladnout.
  3. Krém:
    Všechny suroviny kromě másla, vanilky a šlehačky smícháme v hrnci a uvaříme hustý "pudink". Hustý "pudink" odstavíme a do horkého přidáme máslo a vanilkový cukr. Mícháním máslo a cukr rozpustíme. Míchala jsem klasickým mixérem a měla jsem krém krásně hladký. Necháme vychladnout.
  4. Na závěr vyšleháme smetanu do tuhé šlehačky a jemně (už jen metličkou) zapracujeme do "pudinku". Připravený krém rozdělíme na polovinu.
  5. Jednu část naneseme na těsto (kraje jsme odřízli), na krém rozdrtíme odříznuté kraje a znova navrstvíme krém. Pěkně uhladíme a odložíme do chladničky ztuhnout.
  6. Když máme krém pořádně zatuhlý, vrch polijeme čokoládovou polevou - smetanu ohřejeme a přidáme na kousky nalámanou čokoládu. Mícháním ji rozpustíme.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU

Prosim Vas mozte pridat presny postup lebo podla fotiek ja neviem z čoho kolko treba. 😥😥

bombastickym bych to nenazval.. upravil bych byt Vami postup kremu, pekne detailne nez ten co mate zde napsany, podle vaseho postupu chut kremu po mouce, pote co jsem udelal tak jak se ma delat je rozdil 100%. Vas krem bych nenabidnul ani prazakum a to maj cunu co sezere vse

1.11.2019, NejLucka (administrátor) odpovědět00

Dobrý den, děkujeme za reakci. 100 lidí, 100 chutí. Samozřejmě můžete vyjádřit svůj názor a upravit si recept podle sebe a v případě pokud chcete, můžete se se svou úpravou krému podělit i s ostatními. :)

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit