NejRecept.cz Část dne Oběd Bombastický langoše ze zakysané smetany a bez vajíčka
Bombastický langoše ze zakysané smetany a bez vajíčka
Recept Bombastický langoše ze zakysané smetany a bez vajíčka
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Co se týče receptů na langoše, tak existuje asi milion receptů. Nejlepší recepty jsou ty bez vajíčka. Nedávno jsem vyzkoušela i recept ze zakysané smetany a byl fantastický. Jsou mnohem chutnější, měkkoučké jako pavučinka a s těstem se pracuje luxusně. A ještě k tomu bonus, pokud se vám zvýší těsto, stačí odložit do chladničky a můžete ho použít i druhý den. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   16.4.2018

Bombastický langoše ze zakysané smetany a bez vajíčka

Co se týče receptů na langoše, tak existuje asi milion receptů. Nejlepší recepty jsou ty bez vajíčka. Nedávno jsem vyzkoušela i recept ze zakysané smetany a byl fantastický. Jsou mnohem chutnější, měkkoučké jako pavučinka a s těstem se pracuje luxusně. A ještě k tomu bonus, pokud se vám zvýší těsto, stačí odložit do chladničky a můžete ho použít i druhý den. Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny
1 kg
polohrubá mouka
2 bal.
zakysaná smetana
1 lžička
jedlá soda
1 lžička
sůl
250 ml
mléko
3 PL
olej
150 ml
mléko
1 lžičku
kr. cukr
špetka
sůl
1 kostka
čerstvé droždí
Postup receptu
Vytisknout
  1. Ze 150 ml mléka, 1 lžičky cukru, špetky soli a droždí připravíme kvásek.
  2. V druhé misce smícháme všechny ostatní suroviny, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout asi 30 minut při pokojové teplotě.
  3. Potom těsto přendáme do lednice a necháme ho tam i z večera do rána nebo pokud děláme těsto ráno, odložíme ho na 4 hodiny.
  4. Po vykynutí těsta si pomastíme ruce olejem a tvarujeme langoše, které smažíme v rozpáleném oleji dozlatova z obou stran. Podáváme.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář