Bombastický langoše ze zakysané smetany a bez vajíčka

Co se týče receptů na langoše, tak existuje asi milion receptů. Nejlepší recepty jsou ty bez vajíčka. Nedávno jsem vyzkoušela i recept ze zakysané smetany a byl fantastický. Jsou mnohem chutnější, měkkoučké jako pavučinka a s těstem se pracuje luxusně. A ještě k tomu bonus, pokud se vám zvýší těsto, stačí odložit do chladničky a můžete ho použít i druhý den. Autor: Triniti

Přidal:, 16.4.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Bombastický langoše ze zakysané smetany a bez vajíčka

Suroviny

1 kgpolohrubá mouka
2 bal.zakysaná smetana
1 lžičkajedlá soda
1 lžičkasůl
250 mlmléko
3 PLolej
150 mlmléko
1 lžičkukr. cukr
špetkasůl
1 kostkačerstvé droždí

Postup přípravy

  1. Ze 150 ml mléka, 1 lžičky cukru, špetky soli a droždí připravíme kvásek.
  2. V druhé misce smícháme všechny ostatní suroviny, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout asi 30 minut při pokojové teplotě.
  3. Potom těsto přendáme do lednice a necháme ho tam i z večera do rána nebo pokud děláme těsto ráno, odložíme ho na 4 hodiny.
  4. Po vykynutí těsta si pomastíme ruce olejem a tvarujeme langoše, které smažíme v rozpáleném oleji dozlatova z obou stran. Podáváme.