Bombastický langoše ze zakysané smetany a bez vajíčka
Co se týče receptů na langoše, tak existuje asi milion receptů. Nejlepší recepty jsou ty bez vajíčka. Nedávno jsem vyzkoušela i recept ze zakysané smetany a byl fantastický. Jsou mnohem chutnější, měkkoučké jako pavučinka a s těstem se pracuje luxusně. A ještě k tomu bonus, pokud se vám zvýší těsto, stačí odložit do chladničky a můžete ho použít i druhý den. Autor: Triniti
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
1 kgpolohrubá mouka
2 bal.zakysaná smetana
1 lžičkajedlá soda
1 lžičkasůl
250 mlmléko
3 PLolej
150 mlmléko
1 lžičkukr. cukr
špetkasůl
1 kostkačerstvé droždí
- Ze 150 ml mléka, 1 lžičky cukru, špetky soli a droždí připravíme kvásek.
- V druhé misce smícháme všechny ostatní suroviny, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout asi 30 minut při pokojové teplotě.
- Potom těsto přendáme do lednice a necháme ho tam i z večera do rána nebo pokud děláme těsto ráno, odložíme ho na 4 hodiny.
KOMENTÁŘE K RECEPTU