Boršč podle Lacusin

Boršč podle Lacusin

Přidal:, 3.3.2016
Kategorie: Polévky, Husté polévky, Boršč, Maso, Hovězí
Recept Boršč podle Lacusin

Suroviny

500 ghovězího masa
1 lžícesádla
4 ksmenší červené řepy
1 ksmrkev
1 kspetržel
0,5 ksceler
200 gbílého zelí
2 ksbobkové listy
8 kuličekčerného pepře
1 plechovkakrájených rajčat i s nálevem
2 stroužkyčesneku
dle potřebysůl, pepř
1 ksklobása

Postup přípravy

  1. V hrnci rozehřejeme sádlo a opečeme na něm maso ze všech stran.Tip: Piškotový beránek za 15 Kč
  2. Opečené maso zalijeme studenou vodou, přidáme pepř, bobkový list a sůl a vaříme do změknutí masa.
  3. Maso vyjmeme, vývar přecedíme. Do vývaru vložíme na kostičky nakrájenou mrkev, petržel, celer, řepu, nakrájené zelí na nudličky a rajčata z konzervy.Tip: Sbírka 25 nejlepších receptů na zákusky, které nesmí chybět na svátečním velikonočním stole
  4. Povaříme do změknutí zeleniny. Pak přidáme česnek, dochutíme solí a pepřem.
  5. Na závěr vmícháme opečenou klobásu nakrájenou na kolečka či kostičky.Tip: Tradiční velikonoční syrek/hrudka
  6. Podáváme se lžící zakysané smetany.