Boršč podle Lacusin

Přidal: Lacusin, 3.3.2016
Kategorie: Boršč, Hovězí maso, Husté polévky, Maso, Polévky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Boršč podle Lacusin
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Lacusin, 3.3.2016
Kategorie: Boršč, Hovězí maso, Husté polévky, Maso, Polévky
SUROVINY
500 ghovězího masa
1 lžícesádla
4 ksmenší červené řepy
1 ksmrkev
1 kspetržel
0,5 ksceler
200 gbílého zelí
2 ksbobkové listy
8 kuličekčerného pepře
1 plechovkakrájených rajčat i s nálevem
2 stroužkyčesneku
dle potřebysůl, pepř
1 ksklobása
- V hrnci rozehřejeme sádlo a opečeme na něm maso ze všech stran.
- Opečené maso zalijeme studenou vodou, přidáme pepř, bobkový list a sůl a vaříme do změknutí masa.
- Maso vyjmeme, vývar přecedíme. Do vývaru vložíme na kostičky nakrájenou mrkev, petržel, celer, řepu, nakrájené zelí na nudličky a rajčata z konzervy.
- Povaříme do změknutí zeleniny. Pak přidáme česnek, dochutíme solí a pepřem.
- Na závěr vmícháme opečenou klobásu nakrájenou na kolečka či kostičky.
- Podáváme se lžící zakysané smetany.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Boršč podľa Lacusin.
KOMENTÁŘE K RECEPTU