Boršč

Přidal: Roseangel, 12.5.2015
Kategorie: Boršč, Husté polévky, Polévky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Vynikající polévka. Na konec zdobíme zakysanou smetanou. Autor: Roseangel
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Roseangel, 12.5.2015
Kategorie: Boršč, Husté polévky, Polévky
SUROVINY
Potřebujeme:
1 kskuřecí skelet
1 kshovězí kost na polévku
1 ksplechovka bílých fazolek
3 lvody
2 kscibule
3 ksmrkve
1 ksčervená řepa
3 ksbrambor
1/4 hlávkybílé zelí
1 kszakysaná smetana
1 ksrajský protlak
špetkamajoránky
špetkamletého pepře
špetkasoli
- Nejdříve si dáme vařit do papíňáků hovězí a kuřecí. Vývar cca po 1 h scedíme, maso obereme a dáme do polévky.
- Do vývaru si dáme červenou řepu nastrouhanou na hrubém struhadle, mrkev také nastrouhanou, brambory na kostičky,. cibuli na kostičky, přidáme koření a povaříme dokud nejsou brambory měkké. Na oleji si lehce orestujeme jednu cibuli a přidáme na ni rajský protlak a směs pak nalijeme do polévky. Pak přidáme zelí a povaříme, a nakonec fazolky a ještě chvilku.
- Nakonec přidáme kopr. Zakysanou smetanou zdobíme až na talíři.
KOMENTÁŘE K RECEPTU