Boršč

Vynikající polévka. Na konec zdobíme zakysanou smetanou. Autor: Roseangel

Přidal:, 12.5.2015
Kategorie: Boršč, Husté polévky, Polévky
Recept Boršč

Suroviny

Potřebujeme:
1 kskuřecí skelet
1 kshovězí kost na polévku
1 ksplechovka bílých fazolek
3 lvody
2 kscibule
3 ksmrkve
1 ksčervená řepa
3 ksbrambor
1/4 hlávkybílé zelí
1 kszakysaná smetana
1 ksrajský protlak
špetkamajoránky
špetkamletého pepře
špetkasoli

Postup přípravy

  1. Nejdříve si dáme vařit do papíňáků hovězí a kuřecí. Vývar cca po 1 h scedíme, maso obereme a dáme do polévky.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Do vývaru si dáme červenou řepu nastrouhanou na hrubém struhadle, mrkev také nastrouhanou, brambory na kostičky,. cibuli na kostičky, přidáme koření a povaříme dokud nejsou brambory měkké. Na oleji si lehce orestujeme jednu cibuli a přidáme na ni rajský protlak a směs pak nalijeme do polévky. Pak přidáme zelí a povaříme, a nakonec fazolky a ještě chvilku.
  3. Nakonec přidáme kopr. Zakysanou smetanou zdobíme až na talíři.Tip: Jahodový džem bez chemie