NejRecept.cz Polévky Husté polévky Boršč Boršč
Boršč
Recept Boršč
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Roseangel    ·   12.5.2015

Boršč

Vynikající polévka. Na konec zdobíme zakysanou smetanou. Autor: Roseangel

Suroviny

Potřebujeme:

1 ks
kuřecí skelet
1 ks
hovězí kost na polévku
1 ks
plechovka bílých fazolek
3 l
vody
2 ks
cibule
3 ks
mrkve
1 ks
červená řepa
3 ks
brambor
1/4 hlávky
bílé zelí
1 ks
zakysaná smetana
1 ks
rajský protlak
špetka
majoránky
špetka
mletého pepře
špetka
soli
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejdříve si dáme vařit do papíňáků hovězí a kuřecí. Vývar cca po 1 h scedíme, maso obereme a dáme do polévky.
  2. Do vývaru si dáme červenou řepu nastrouhanou na hrubém struhadle, mrkev také nastrouhanou, brambory na kostičky,. cibuli na kostičky, přidáme koření a povaříme dokud nejsou brambory měkké. Na oleji si lehce orestujeme jednu cibuli a přidáme na ni rajský protlak a směs pak nalijeme do polévky. Pak přidáme zelí a povaříme, a nakonec fazolky a ještě chvilku.
  3. Nakonec přidáme kopr. Zakysanou smetanou zdobíme až na talíři.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář