NejRecept.cz Dezerty Nejlepší dezerty Panna Cotta Borůvková panna cotta, kterou zvládnou i začátečníci. Díky tomuto vám vždy ztuhne.
Borůvková panna cotta, kterou zvládnou i začátečníci. Díky tomuto vám vždy ztuhne.
Recept Borůvková panna cotta, kterou zvládnou i začátečníci. Díky tomuto vám vždy ztuhne.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Depositphotos.com

Chcete ohromit návštěvu zajímavou sladkou tečkou za chutným obědem? Připravte si borůvkovou panna cottu. Samotný dezert je příjemně sladký, díky čemuž ho mírně nakyslé ovoce dokonale doplňuje.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   5.9.2024

Borůvková panna cotta, kterou zvládnou i začátečníci. Díky tomuto vám vždy ztuhne.

Chcete ohromit návštěvu zajímavou sladkou tečkou za chutným obědem? Připravte si borůvkovou panna cottu. Samotný dezert je příjemně sladký, díky čemuž ho mírně nakyslé ovoce dokonale doplňuje.

30 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny

Smetanová vrstva

6 plátků
želatina
750 ml
33 % smetana ke šlehání
80 g
krystalový cukr

Borůvková vrstva

700 g
mražené borůvky
80 g
krystalový cukr
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření

Panna cotta je jednoduchý a rychlý dezert, který je oblíbený zejména díky své svěžesti. Pokud ho nechcete servírovat na talíři přelitý ovocnou omáčkou, můžete si ho připravit přímo do skleniček. My jsme na ovocnou vrstvu použili borůvky, ale vhodné jsou i jahody nebo maliny.

  1. Plátky želatiny namočíme do vody, necháme nabobtnat a opatrně vymačkáme.
  2. Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme cukr a zahřejeme. Když je smetana teplá, přidáme želatinu, kterou v ní za stálého míchání rozpustíme. Dáváme však pozor na to, aby smetana nevřela, a při míchání ji nešleháme. V opačném případě by nám želatina nemusela ztuhnout.
  3. Smetanu nalijeme ještě horkou do připravených skleniček a necháme vychladnout při pokojové teplotě. Poté skleničky přemístíme na několik hodin do lednice.
  4. Mezitím, co se nám chladí smetana, připravíme ovocnou vrstvu. Mražené borůvky vložíme do hrnce, přidáme cukr a vaříme do zhoustnutí. Následně vezmeme tyčový mixér a ovoce rozmixujeme dohladka.
  5. Borůvkovou vrstvu nalijeme na ztuhlou panna cottu ve skleničce. Před podáváním můžeme dezert ozdobit čerstvými borůvkami.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář