Borůvkové kostky s lahodným smetanovým krémem

Ovocné řezy jsou během léta velmi oblíbené. Moji si vyžádali ty tmavě fialové kostky, které dělávám v létě velmi často a nevěděli, z jakého ovoce jsou. Jsou z borůvek, které jsem ještě pečlivě uchovala v mrazničce během celého roku (jsou z minulé sezóny), ale to vůbec nevadí. Alespoň jsem vyčistila mrazničku a připravila prostor pro letošní, pokud je nespotřebuji. Určitě vyzkoušejte tyto osvěžující řezy se želatinou. Autor: Marta

Přidal:, 3.7.2017
Kategorie: Moučníky
Recept Borůvkové kostky s lahodným smetanovým krémem

Suroviny

Těsto:
4 ksvajíčka
20 gmoučkový cukr
200 gpolohrubá mouka
100 mlmléka
100 mlolej
1 bal.prášek do pečiva
1 bal.vanilkový cukr
Krém:
1 lmléka
3 kszlatý klas
6 PLkr. cukr
800 mlzakysaná smetana
Dále:
borůvkový džem
zavařené nebo mražené borůvky
2 balíčky želatiny

Postup přípravy

  1. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, mléko a postupně sníh z bílků a mouku s práškem do pečiva.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Těsto vylijeme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 min. na 180 stupňů.
  3. Z mléka cukru a zlatých klasů uvaříme hustou kaši.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Když vychladne vmícháme do ní zakysanou smetanu.
  5. Já jsem ke rozmraženým borůvkám dolila vodu - podle potřeby, přidala jsem želatinu a připravila podle návodu.Tip: Jahodový džem bez chemie
  6. Vychladlé těsto namažeme džemem a připravenou nádivkou a navrstvíme ovocnou želatinu.