Borůvkové kostky s lahodným smetanovým krémem

Recept Borůvkové kostky s lahodným smetanovým krémem

Přidal: , 3.7.2017

Kategorie: Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Borůvky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Ovocné řezy jsou během léta velmi oblíbené. Moji si vyžádali ty tmavě fialové kostky, které dělávám v létě velmi často a nevěděli, z jakého ovoce jsou. Jsou z borůvek, které jsem ještě pečlivě uchovala v mrazničce během celého roku (jsou z minulé sezóny), ale to vůbec nevadí. Alespoň jsem vyčistila mrazničku a připravila prostor pro letošní, pokud je nespotřebuji. Určitě vyzkoušejte tyto osvěžující řezy se želatinou. Autor: Marta

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 3.7.2017

Kategorie: Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Borůvky

SUROVINY

Těsto:

4 ksvajíčka
20 gmoučkový cukr
200 gpolohrubá mouka
100 mlmléka
100 mlolej
1 bal.prášek do pečiva
1 bal.vanilkový cukr

Krém:

1 lmléka
3 kszlatý klas
6 PLkr. cukr
800 mlzakysaná smetana

Dále:

borůvkový džem
zavařené nebo mražené borůvky
2 balíčky želatiny

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, mléko a postupně sníh z bílků a mouku s práškem do pečiva.
  2. Těsto vylijeme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 min. na 180 stupňů.
  3. Z mléka cukru a zlatých klasů uvaříme hustou kaši.
  4. Když vychladne vmícháme do ní zakysanou smetanu.
  5. Já jsem ke rozmraženým borůvkám dolila vodu - podle potřeby, přidala jsem želatinu a připravila podle návodu.
  6. Vychladlé těsto namažeme džemem a připravenou nádivkou a navrstvíme ovocnou želatinu.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit