Borůvkové kostky s lahodným smetanovým krémem

Ovocné řezy jsou během léta velmi oblíbené. Moji si vyžádali ty tmavě fialové kostky, které dělávám v létě velmi často a nevěděli, z jakého ovoce jsou. Jsou z borůvek, které jsem ještě pečlivě uchovala v mrazničce během celého roku (jsou z minulé sezóny), ale to vůbec nevadí. Alespoň jsem vyčistila mrazničku a připravila prostor pro letošní, pokud je nespotřebuji. Určitě vyzkoušejte tyto osvěžující řezy se želatinou. Autor: Marta

Přidal:, 3.7.2017
Kategorie: Moučníky
Borůvkové kostky s lahodným smetanovým krémem

Suroviny

Těsto:
4 ksvajíčka
20 gmoučkový cukr
200 gpolohrubá mouka
100 mlmléka
100 mlolej
1 bal.prášek do pečiva
1 bal.vanilkový cukr
Krém:
1 lmléka
3 kszlatý klas
6 PLkr. cukr
800 mlzakysaná smetana
Dále:
borůvkový džem
zavařené nebo mražené borůvky
2 balíčky želatiny

Postup přípravy

  1. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, mléko a postupně sníh z bílků a mouku s práškem do pečiva.
  2. Těsto vylijeme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 min. na 180 stupňů.
  3. Z mléka cukru a zlatých klasů uvaříme hustou kaši.
  4. Když vychladne vmícháme do ní zakysanou smetanu.
  5. Já jsem ke rozmraženým borůvkám dolila vodu - podle potřeby, přidala jsem želatinu a připravila podle návodu.
  6. Vychladlé těsto namažeme džemem a připravenou nádivkou a navrstvíme ovocnou želatinu.