Borůvkové kynuté koláče s drobenkou

Tak fantastické a tak jednoduché. Asi nejlepší kynuté těsto, jaké existuje. Pracuje se s ním skvěle. Vůbec se netrhá a nelepí. Použila jsem pouze žloutky, ty dodají těstu vláčnost a způsobí hlavně to, že druhý den jsou koláče měkké. Zvykne se stát, že pokud použijete celá vajíčka, tak druhý den koláče ztvrdnou a nebudou vůbec chutné. Autor: Reny Naty A.

Přidal:Reny Naty A., 30.5.2018
Kategorie: Moučníky
Borůvkové kynuté koláče s drobenkou

Suroviny

500 ghl.mouka
4 ksžloutky
12 lžičekcukr krupice
špetkasoli
200 mloleje
250 mlmléka
půl kostkydroždí

Postup přípravy

  1. Z mléka ,2 lžiček cukru a droždí nechat vzejít kvásek.
  2. Potom přidat k ostatním surovinám a zpracovat hladké těsto.
  3. Nenechávat kynout a hned dělat koláče. 
  4. Dávala jsem borůvky smíchané s cukrem - záleží na tom, jak sladké jsou borůvky.
  5. Posypala jsem posypkou - mouka, cukr a máslo v rovnakém poměru.
  6. Péct na 180 °C asi 20 min, podle barvy.

Můj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL