Borůvkový džem s minimem cukru

Přidal: IvanK, 8.8.2017
Kategorie: Borůvková, Džemy a marmelády, Zavařeniny, Borůvky, Podle ovoce
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
U nás doma nesmí chybět borůvkový domácí džemík, který máme všichni rádi jen tak pomaštěný na chlebu. Nepřidávám hodně cukru, je to zbytečné, protože se ztratí chuť borůvek a dostaneme obyčejnou přeslazenou hmotu, kterou byste ani nevěděli kam použít. 250 g cukru úplně stačí a letos jsem přidával namísto obyčejného bílého cukru třtinový. Autor: IvanK
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: IvanK, 8.8.2017
Kategorie: Borůvková, Džemy a marmelády, Zavařeniny, Borůvky, Podle ovoce
SUROVINY
1 kgborůvek
250 gcukru
1 bal.Gelfix Klasik 1:1
- 900 gramů umytých borůvek umeleme na ovocném mlýnku a dáme do hrnce.
- Obsah sáčku Gelfix Klasik smícháme se dvěma lžícemi cukru a přidáme k ovoci.
- Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru, 100 g borůvek pomačkáných vidličkou a povaříme 5-10 minut.
- Ještě horké naplníme do sklenic, uzavřeme víčkem a otočíme na 5 minut dnem vzhůru.
- Sklenice pak zabalíme na půl dne do deky nebo utěrky.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Čučoriedkový džem s minimom cukru.
KOMENTÁŘE K RECEPTU