Borůvkový koláček od Nadi

Přidal: rebeka, 11.8.2017
Kategorie: Moučníky, Dezerty, Borůvky, Podle ovoce
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Ještě včera jsem pekla fantastický borůvkový koláč z domácích borůvek, které jsem dostala od mé dobré kamarádky. Jednu část jsem zamrazila a z druhé vznikl tento fantastický koláček, s pořádnou dávkou ovoce a s drobenkou. Ovoce můžete použít jakékoliv - borůvky, jahody, maliny, meruňky, višně, rybíz, ... Autor: Naďa I. (Rebeka)
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: rebeka, 11.8.2017
Kategorie: Moučníky, Dezerty, Borůvky, Podle ovoce
SUROVINY
Těsto:
250 ghladké mouky
1,5 dlmléka
20 gdroždí
75 gmásla
1 ksvejce
25 gmoučkového cukru
špetkasoli
370 g borůvek
olej na vymazání formy
strouhanka na posyp
Na drobenku:
100 gmouky
100 gmásla
50 gcukru
- Droždí rozpustíme ve vlažném mléce, přidáme trochu cukru a necháme nakynout. Mezitím si ve vhodné nádobě smícháme prosátou mouku, rozpuštěné máslo, vejce, cukr, špetku soli a vymícháme hladké těsto, které v teple necháme asi hodinu kynout.
- Potom ho vyndáme na pomoučený vál, lehce prohněteme, vyválíme a vložíme na vymazaný crisp talíř.
- Okraje těsta mírně zvedneme. Posypeme strouhankou, vysypeme borůvky a zasypeme drobenkou. Na Crisp programu pečeme 10 minut.
- Já si nechala vymíchat a vykynout těsto v pekárně na program Těsto. Protože jsem ale dávala zmrzlé borůvky rovnou z mrazáku, trvalo mi to trochu déle – cca 18 minut, ale pak jsem to ještě pod Grilem nechala malinko zhnědnout – asi 2 minuty, bála jsem se, aby to neztvrdlo.
Můj blog: Vaření s Tomem
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Čučoriedkový koláčik od Nadi.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Jagodowe ciasto z przepisu od Nadii.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Heidelbeerkuchen mit Streuseln an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Áfonyás sütemény Nadi módra.
KOMENTÁŘE K RECEPTU