NejRecept.cz Pečivo Chléb Bosenský plochý chlebíček
Bosenský plochý chlebíček
Recept Bosenský plochý chlebíček
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Coolinarika

Každá země má svůj chlebíček. Každý miluje náš, kváskový, ale určitě dejte šanci i tomuto plochému bosenského chlebu.

NejLucka NejLucka    ·   4.2.2016

Bosenský plochý chlebíček

Každá země má svůj chlebíček. Každý miluje náš, kváskový, ale určitě dejte šanci i tomuto plochému bosenského chlebu.

Suroviny
1 kg
hladká mouka
2 kostky
droždí
1 lžíce
kr. cukr
2 lžíce
sůl
150 ml
vlažná voda
500 ml
vlažné mléko
Postup receptu
Vytisknout
  1. Droždí, lžíci cukru, lžíci mouky zalijeme vlažnou vodou a necháme kynout na teplém místě.
  2. V druhé misce prosejeme mouku, přidáme vlažné mléko, sůl a kvásek. Zpracujeme hladké těsto, které necháme kynout cca 1 hodinu na teplém místě zakryté utěrkou.
  3. Z těsta uděláme 7 stejných kuliček, které zakryjeme utěrkou a necháme kynout 10 minut.
  4. Kuličky přendáme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem a jemně je stiskneme do placky.
  5. Nožem naznačíme mřížku, vrch potřeme teplou vodou a zakryjeme je vlhkou utěrkou. Necháme stát půl hodinu.
  6. Pak je vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 250 stupňů do zlata.

Zdroj: Coolinarika

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář