Bosenský plochý chlebíček

Každá země má svůj chlebíček. Každý miluje náš, kváskový, ale určitě dejte šanci i tomuto plochému bosenského chlebu.

Přidal:, 4.2.2016
Kategorie: Přílohy, Pečivo, Chléb
Recept Bosenský plochý chlebíček

Suroviny

1 kghladká mouka
2 kostkydroždí
1 lžícekr. cukr
2 lžícesůl
150 mlvlažná voda
500 mlvlažné mléko

Postup přípravy

  1. Droždí, lžíci cukru, lžíci mouky zalijeme vlažnou vodou a necháme kynout na teplém místě.Tip: 33 receptů na slané a sladké rolády, které si můžete připravit na Vánoce nebo Velikonoce
  2. V druhé misce prosejeme mouku, přidáme vlažné mléko, sůl a kvásek. Zpracujeme hladké těsto, které necháme kynout cca 1 hodinu na teplém místě zakryté utěrkou.
  3. Z těsta uděláme 7 stejných kuliček, které zakryjeme utěrkou a necháme kynout 10 minut.Tip: Tradiční velikonoční syrek/hrudka
  4. Kuličky přendáme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem a jemně je stiskneme do placky.
  5. Nožem naznačíme mřížku, vrch potřeme teplou vodou a zakryjeme je vlhkou utěrkou. Necháme stát půl hodinu.Tip: Fašankové Boží milosti - FOTOPOSTUP
  6. Pak je vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 250 stupňů do zlata.

Zdroj: Coolinarika