Bosenský plochý chlebíček
Každá země má svůj chlebíček. Každý miluje náš, kváskový, ale určitě dejte šanci i tomuto plochému bosenského chlebu.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
1 kghladká mouka
2 kostkydroždí
1 lžícekr. cukr
2 lžícesůl
150 mlvlažná voda
500 mlvlažné mléko
- Droždí, lžíci cukru, lžíci mouky zalijeme vlažnou vodou a necháme kynout na teplém místě.
- V druhé misce prosejeme mouku, přidáme vlažné mléko, sůl a kvásek. Zpracujeme hladké těsto, které necháme kynout cca 1 hodinu na teplém místě zakryté utěrkou.
- Kuličky přendáme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem a jemně je stiskneme do placky.
- Nožem naznačíme mřížku, vrch potřeme teplou vodou a zakryjeme je vlhkou utěrkou. Necháme stát půl hodinu.
- Pak je vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 250 stupňů do zlata.
Zdroj: Coolinarika
KOMENTÁŘE K RECEPTU