NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Bounty dort
Bounty dort
Recept Bounty dort
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Vk

Fantastický dort, který můžete připravit na různé oslavy nebo na Vánoce pro vaše hosty. Jeden z nejlepších kokosových dezertů. Tak, pokud máte rádi kokos, určitě vyzkoušejte upéct a uvidíte, že budete mile překvapeni, jak božsky chutná.

NejLucka NejLucka    ·   11.10.2017

Bounty dort

Fantastický dort, který můžete připravit na různé oslavy nebo na Vánoce pro vaše hosty. Jeden z nejlepších kokosových dezertů. Tak, pokud máte rádi kokos, určitě vyzkoušejte upéct a uvidíte, že budete mile překvapeni, jak božsky chutná.

Sdílet na Facebooku
Suroviny
Cesto:
150 g maslo
1 ks žĺtko
100 g práškový cukor
2 PL kakao
250 g hladká múka
1 bal. prášok do pečiva
Kokosová vrstva:
6 ks bielky
3 PL práškový cukor
200 g kokos
Krém:
5 ks žĺtky
4 PL práškový cukor
600 ml mlieko
200 g maslo
2 bal. vanilkový puding
2 PL vaječný koňak
Vrch:
100 g čokoláda
50 g maslo
Postup receptu
Vytisknout
  1. Máslo utřeme s cukrem a žloutkem do pěny, přidáme smíchanou mouku s kakaem a práškem do pečiva. Pokud máte těsto příliš suché a drolí se, přidejte trochu mléka, aby se spojilo. Těsto rozdělíme na 2 části a dáme do lednice na půl hodinu.
  2. Po půl hodině těsto rozválíme mezi dvěma papíry na pečení.
  3. Připravíme si kulatou formu, jejíž dno vyložíme pečícím papírem. Na dno položíme jedno těsto, navrstvíme kokosovou nádivku, znovu položíme těsto a dáme péct. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 20 minut.
  4. Kokosová náplň:
    Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny, přidáme kokos a promícháme.
  5. Krém:
    V mléce rozmícháme pudink, žloutky a cukr a dáme vařit. Uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Po vychladnutí ho přidáme k vyšlehanému máslu a přidáme koňak.
  6. Navrstvíme na upečený koláč, uhladíme a vrch polijeme rozpuštěnou čokoládou, do které jsme přidali máslo.

Zdroj: Vk

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář