NejRecept.cz Dezerty Moučníky Božské banánové řezy OPIČKA
Božské banánové řezy OPIČKA
Recept Božské banánové řezy OPIČKA
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Lacusin

Božské banánové řezy OPIČKA. Můj manžel miluje banánové zákusky a jeden si vyžádal, tak jsem upekla. Zkusila jsem nový recept, který jsem neměla vyzkoušený a byl fantastický. Těsto bylo vynikající, ten olej v tom těste způsobil, že se vůbec nedrolilo a drželo pohromadě a krém z tvarohu a smetany, aaach ještě teď mám sliny, ale koláčku už není :) Autor: Lacusin

Lacusin Lacusin    ·   8.4.2016

Božské banánové řezy OPIČKA

Božské banánové řezy OPIČKA. Můj manžel miluje banánové zákusky a jeden si vyžádal, tak jsem upekla. Zkusila jsem nový recept, který jsem neměla vyzkoušený a byl fantastický. Těsto bylo vynikající, ten olej v tom těste způsobil, že se vůbec nedrolilo a drželo pohromadě a krém z tvarohu a smetany, aaach ještě teď mám sliny, ale koláčku už není :) Autor: Lacusin

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

5 ks
vajec
300 g
kr. cukr
125 ml
olej
125 ml
voda
3 lžíce
kakaa
200 g
polohrubá mouka
1/2 bal.
prášek do pečiva

Krém:

500 g
jemný tvaroh
100 g
moučkový cukr
1 ks
citron - šťáva
6 plátků
želatina
2 bal.
smetana ke šlehání

Poleva:

200 g
hořká čokoláda
1 lžíce
olej
150 ml
smetana ke šlehání

Dále budeme potřebovat:

banány cca 8 středně velkých kusů
citronová šťáva na pokapání banánů
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vajíčka s cukrem vyšleháme mixérem do tuhé pěny, pomalu přidáme olej střídavě s vodou. Nakonec pouze vařečkou zlehka vmícháme smíšenou směs kakaa, mouku a prášek do pečiva.
  2. Připravené těsto navrstvíme na plech, který jsme vymazali tukem a vysypali moukou a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 220 stupňů cca 10-15 minut.
  3. Upečené těsto vyndáme a necháme vychladnout. Poklademe na polovinu překrojené banány, které pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly.
  4. Plátky želatiny namočíme do vody a necháme nabobtnat (řídíme se pokyny na obalu, každá želatina je jiná). V misce utřeme tvaroh s cukrem a citrónovou šťávou. Trochu tvarohové hmoty dáme do želatiny, promícháme a želatinovou hmotu dáme do celé tvarohové masy. V druhé misce vyšleháme smetanu do tuhé šlehačky a jemně ji vařečkou přimícháme do tvarohové hmoty.
  5. Připravený krém naneseme na banány a pěkně uhladíme. Dáme do lednice ztuhnout.
  6. Když krém ztuhl, připravíme polevu. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a přidáme olej a smetanu. Mícháním spojíme a nalijeme na krém. Pěkně uhladíme a odložíme do chladničky ztuhnout.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář