NejRecept.cz Dezerty Moučníky Božské řezy DALMATIN
Božské řezy DALMATIN
Recept Božské řezy DALMATIN
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Gaštanka    ·   12.5.2016

Božské řezy DALMATIN

Lahodné kostky s černo bílým těstem. Čokoládový krém, na vrchu lahodná šlehačka a ještě nastrouhaná čokoláda.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Světlé těsto:

6 ks
bílku
6 lžic
kr. cukr
6 lžic
polohrubá mouka
1 lžíce
olej
1/2 bal.
prášek do pečiva

Tmavé těsto:

6 ks
žloutku
6 lžic
kr. cukr
6 lžic
polohrubá mouka
2 lžíce
kakaa
1 lžíce
olej
100 ml
mléka
1/2 bal.
prášek do pečiva

Na polití:

500 ml
mléka
5 lžic
kr. cukr

Krém:

1 l
mléko
3 bal.
čokoládový pudink
10 lžic
kr. cukr
250 g
máslo

Dále:

500 ml
smetana ke šlehání
100 g
čokoláda
Postup receptu
Vytisknout
  1. Bílky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a jemně promícháme. Těsto lžícemi navrstvíme v hromádkách na papírem vyložený plech na pečení o rozměru 34 x 40 cm.
  2. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme mléko, olej a nakonec i mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Tmavé těsto navrstvíme mezi bílé hromádky a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 200 stupňů do zlata.
  3. Upečené těsto polijeme mlékem, ve kterém jsme rozpustili cukr.
  4. Krém:
    Klasicky uvaříme hustý čokoládový pudink, který necháme vychladnout. Máslo mixérem vyšleháme do pěny a postupně přidáváme po lžících vychladlý pudink.
  5. Krém navrstvíme na těsto, pěkně uhladíme a na vrch navrstvíme ušlehanou šlehačku. Vrch ještě posypeme strouhanou čokoládou a necháme ztuhnout v lednici.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář