NejRecept.cz Dezerty Moučníky Božské žloutkové řezy se šlehačkou
Božské žloutkové řezy se šlehačkou
Recept Božské žloutkové řezy se šlehačkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Coolinarika

Vanilkově smetanové řezy. Namísto klasické pečené piškoty můžete použít pouze sušenky a tak můžete mít sladké potěšení na stole i za pár minut.

NejLucka NejLucka    ·   12.1.2016

Božské žloutkové řezy se šlehačkou

Vanilkově smetanové řezy. Namísto klasické pečené piškoty můžete použít pouze sušenky a tak můžete mít sladké potěšení na stole i za pár minut.

Suroviny

Těsto:

8 ks
bílky
8 lžic
kr. cukr
5 lžic
olej
8 lžic
polohrubá mouka
1 bal.
prášek do pečiva

Krém:

8 ks
žloutky
7 lžic
kr. cukr
3 bal.
vanilkový pudink
1 l
mléko
250 g
máslo
4 lžíce
nutella

Dále budeme potřebovat:

200 ml
smetana ke šlehání
35 ks
sušenky
mléko na namáčení
sušenky na ozdobu
Postup receptu
Vytisknout
  1. Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny, přidáme olej, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a jemně ji vařečkou zamícháme do pěny. Těsto navrstvíme na plech o rozměru 30 x 40 cm, dno vyložíme papírem. Těsto pěkně uhladíme a zapečeme v troubě při teplotě 200 stupňů cca 20 minut.
  2. Žloutky, cukr, vanilkový pudink zalijeme mlékem (300 ml). Pořádně metličkou rozmícháme, abychom neměli žádné hrudky. Zbylé mléko dáme na oheň a do horkého přilijeme žloutkovou hmotu. Uvaříme hustý pudink, který odstavíme a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme do pěny, postupně po lžících přidáme studený pudink a krém rozdělíme na polovinu. Do jedné části přimícháme nutellu (pokud nechcete používat nutelu, můžete použít rozpuštěnou kvalitní čokoládu).
  3. Na upečené těsto natřeme žloutkový krém, položíme sušenky, které jsme namočili do mléka, natřeme čokoládový nebo nutelový krém a na vrch navrstvíme ušlehanou šlehačku. Vrch ozdobíme rozdrcenými sušenkami.

Zdroj: Coolinarika

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář