Božské žloutkové řezy se šlehačkou
Vanilkově smetanové řezy. Namísto klasické pečené piškoty můžete použít pouze sušenky a tak můžete mít sladké potěšení na stole i za pár minut.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Těsto:
8 ksbílky
8 lžickr. cukr
5 lžicolej
8 lžicpolohrubá mouka
1 bal.prášek do pečiva
Krém:
8 ksžloutky
7 lžickr. cukr
3 bal.vanilkový pudink
1 lmléko
250 gmáslo
4 lžícenutella
Dále budeme potřebovat:
200 mlsmetana ke šlehání
35 kssušenky
mléko na namáčení
sušenky na ozdobu
- Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny, přidáme olej, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a jemně ji vařečkou zamícháme do pěny. Těsto navrstvíme na plech o rozměru 30 x 40 cm, dno vyložíme papírem. Těsto pěkně uhladíme a zapečeme v troubě při teplotě 200 stupňů cca 20 minut.
- Žloutky, cukr, vanilkový pudink zalijeme mlékem (300 ml). Pořádně metličkou rozmícháme, abychom neměli žádné hrudky. Zbylé mléko dáme na oheň a do horkého přilijeme žloutkovou hmotu. Uvaříme hustý pudink, který odstavíme a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme do pěny, postupně po lžících přidáme studený pudink a krém rozdělíme na polovinu. Do jedné části přimícháme nutellu (pokud nechcete používat nutelu, můžete použít rozpuštěnou kvalitní čokoládu).
Zdroj: Coolinarika
KOMENTÁŘE K RECEPTU