Božské žloutkové řezy se šlehačkou
Vanilkově smetanové řezy. Namísto klasické pečené piškoty můžete použít pouze sušenky a tak můžete mít sladké potěšení na stole i za pár minut.
Suroviny
Těsto:8 ksbílky
8 lžickr. cukr
5 lžicolej
8 lžicpolohrubá mouka
1 bal.prášek do pečiva
Krém:8 ksžloutky
7 lžickr. cukr
3 bal.vanilkový pudink
1 lmléko
250 gmáslo
4 lžícenutella
Dále budeme potřebovat:200 mlsmetana ke šlehání
35 kssušenky
mléko na namáčení
sušenky na ozdobu
Postup přípravy
- Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny, přidáme olej, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a jemně ji vařečkou zamícháme do pěny. Těsto navrstvíme na plech o rozměru 30 x 40 cm, dno vyložíme papírem. Těsto pěkně uhladíme a zapečeme v troubě při teplotě 200 stupňů cca 20 minut.
- Žloutky, cukr, vanilkový pudink zalijeme mlékem (300 ml). Pořádně metličkou rozmícháme, abychom neměli žádné hrudky. Zbylé mléko dáme na oheň a do horkého přilijeme žloutkovou hmotu. Uvaříme hustý pudink, který odstavíme a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme do pěny, postupně po lžících přidáme studený pudink a krém rozdělíme na polovinu. Do jedné části přimícháme nutellu (pokud nechcete používat nutelu, můžete použít rozpuštěnou kvalitní čokoládu).
- Na upečené těsto natřeme žloutkový krém, položíme sušenky, které jsme namočili do mléka, natřeme čokoládový nebo nutelový krém a na vrch navrstvíme ušlehanou šlehačku. Vrch ozdobíme rozdrcenými sušenkami.
Zdroj: Coolinarika