Božský cheesecake s ovocnou omáčkou

Božský cheesecake s ovocnou omáčkou. Autor: Agenz

Recept Božský cheesecake s ovocnou omáčkou

Suroviny

Korpus
1 balenísušenky Lotus
80gmásla
Hmota
200gmascarpone
500gtučného tvarohu
250gmoučkového cukru
200gzakysané smetany
3 ksvejce
ovocná omáčka
500gmalin
dle chutícurk

Postup přípravy

  1. Sušenky rozdrtíme, přidáme změklé máslo a uděláme hmotu. Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Hmotu nandáme na dno dortové formy, které jsme vyložili pečícím papírem. Necháme chvíli ztuhnout v lednici.
  3. Poté si připravíme krém - mascarpone, zakysanku a tvaroh vyšleháme postupně s cukrem. Vmícháme postupně vajíčka na závěr, jedno po druhém a krém nalijeme na sušenkový podklad. Dáme do vyhřáté trouby na 200°C. Po deseti minutách snížíme teplotu na 110°C a pečeme dalších 30 minut. Troubu po celou dobu neotvíráme! Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Vypneme troubu, pootevřeme dvířka a necháme dort asi dvě hodiny pozvolna vychládat.
  5. Poté uložíme do lednice na druhý den. Před podáváním ozdobíme malinovou omáčkou, kterou si připravíme z čerstvých nebo mražených malin svařených s cukrem.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky