Brabantské dortíčky s marcipánem

Já nejdříve vánoční cukroví máčím v čokoládě a až poté je lepím. Při tomto postupu si však třeba dávat pozor, jak namočené kousky chytáme rukama, aby nezůstaly otisky na čokoládě. Nevypadá to tehdy velmi dobře, proto je třeba dávat pozor. Lepila jsem tentokrát Nutellou, nedělala jsem žádný speciální krém, protože jsem toho vánočního cukroví dělala víc, nestíhala jsem. Zdobila jsem marcipánem, ale vy ho nemusíte používat, jak chcete. Autor: Petra H.

Přidal:Petra H, 18.10.2017
Kategorie: Vánoční cukroví, Vánoce, Koláče, cukroví
Brabantské dortíčky s marcipánem

Suroviny

Suroviny:
250 ghladké mouky
80 gcukr moučka
180 gtuku
80 gmletých oříšků
½ lžičkyskořice
Krém:
Nutela
Poleva:
150 gčokoláda na vaření
75 gOmegy

Postup přípravy

  1. Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne odležet.
  2. Těsto vyválíme, vykrajujeme kolečka a upečeme. Pečeme na 170 stupňů dozlatova.
  3. Půlku koleček namočíme do čokoládové polevy a než poleva zaschne, ozdobíme vločkou z marcipánu (na ozdobení můžeme také použít půlku ořechu nebo mandli).
  4. Po zaschnutí polevy slepíme kolečka nutelou.