Brabantské oříškové dortíčky

Pokud jste fanouškem oříškových krémů, tak doporučuji vyzkoušet tyto koláčky. Jsou luxusní. I s tou čokoládou navrchu a ozdobené pistáciemi, no vypadají a chutnají božsky :) Autor: Sladkosti

Přidal:, 29.11.2018
Kategorie: Sváteční pečení, Ořechové cukroví, Dezerty, Vánoční cukroví, Vánoce, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Brabantské oříškové dortíčky

Suroviny

Těsto:
160 ghladké mouky
80 gstrouhaných lískových oříšků
80 gmoučkového cukru
120 gmásla
1 ksvejce
1 mírně navršená lžícekakaa
špetkasoli
půl lžičkymleté skořice
Krém:
100 gmásla
1 lžičkamoučkového cukru
100 gkoupené lískooříškové pomazánky
podle chutirum nebo lískooříškový likér
Ostatní:
mouka na vál
papír na pečení
pikantní marmeláda
rozpuštěná hořká čokoláda
sekané nesolené pistáciové oříšky

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravíme krém. Máslo vyšleháme s lžící cukru, přidáme lískovooříškovou pomazánku a přidáme i rum nebo likér podle chuti.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Mouku prosejeme, přidáme moučkový cukr, ořechy, nakrájené máslo na kostičky, přidáme i vajíčko, lžíci kakaa, nezapomeňte ani na špetku soli a mletou skořici. Vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na tenký plát, ze kterého vykrojíme kolečka.
  3. Pečeme na plechu s pečícím papírem při teplotě 170 stupňů asi 8 minut.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Upečené potřeme marmeládou, cukrářským sáčkem navrstvíme krém a kolečka slepíme. Odložíme na 2 hodiny do chladničky. Potom vrch namočíme do čokolády a posypeme sekanými pistáciemi.

Můj blog: Sladkosti