Brabantské oříškové dortíčky

Recept Brabantské oříškové dortíčky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Pokud jste fanouškem oříškových krémů, tak doporučuji vyzkoušet tyto koláčky. Jsou luxusní. I s tou čokoládou navrchu a ozdobené pistáciemi, no vypadají a chutnají božsky :) Autor: Sladkosti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

160 ghladké mouky
80 gstrouhaných lískových oříšků
80 gmoučkového cukru
120 gmásla
1 ksvejce
1 mírně navršená lžícekakaa
špetkasoli
půl lžičkymleté skořice

Krém:

100 gmásla
1 lžičkamoučkového cukru
100 gkoupené lískooříškové pomazánky
podle chutirum nebo lískooříškový likér

Ostatní:

mouka na vál
papír na pečení
pikantní marmeláda
rozpuštěná hořká čokoláda
sekané nesolené pistáciové oříšky

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Nejdříve si připravíme krém. Máslo vyšleháme s lžící cukru, přidáme lískovooříškovou pomazánku a přidáme i rum nebo likér podle chuti.
  2. Mouku prosejeme, přidáme moučkový cukr, ořechy, nakrájené máslo na kostičky, přidáme i vajíčko, lžíci kakaa, nezapomeňte ani na špetku soli a mletou skořici. Vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na tenký plát, ze kterého vykrojíme kolečka.
  3. Pečeme na plechu s pečícím papírem při teplotě 170 stupňů asi 8 minut.
  4. Upečené potřeme marmeládou, cukrářským sáčkem navrstvíme krém a kolečka slepíme. Odložíme na 2 hodiny do chladničky. Potom vrch namočíme do čokolády a posypeme sekanými pistáciemi.

Můj blog: Sladkosti

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit