Bramboračka s červenými houbami (první letošní houby)

Tento týden jsme byli poprvé na houby v lese blízko našeho domu. A divte se světu, nasbírali jsme a tak jsem hned připravila luxusní polévku. Voněl celý dům a byla to neskutečná pochoutka. K tomu čerstvý domácí chléb a oběd jako vyšitý. Netrebalo vařit ani druhý chod. Každý si nabral za dvě talíře a najedli jsme se dosyta.

Přidal:, 25.5.2018
Kategorie: Hlavní jídla, Polévky
Bramboračka s červenými houbami (první letošní houby)

Suroviny

1kg čerstvých hub
vývar z hub
houbový bujón
sůl, pepř
majoránka
3 bobkové listy
5 větších brambor
nakrájenou čerstvou nebo mraženou zeleninu

Postup přípravy

  1. Houby nakrájíme, dáme vařit na 10 minut, přecedíme, do vývaru z hub vložíme očištěné a nakrájené brambory.
  2. Přivedeme k varu, přidáme zeleninu, bujón, sůl, pepř, majoránku (dle chuti), bobkový list a houby, vaříme než změknou brambory.
  3. Ke konci přidáme 3 na plátky nakrájené stroužky česneku zahustíme máslovou jíškou.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí