Bramboráčky - klasika na talíři

Tradiční naše hlavní jídlo. Já k tomu podávám pohár sladkého mléka, ale kdo má rád kyselé, klidně. Záleží na každého chuti. Někdo k tomu ani sklenici mléka nepije, ale spíše si dá zakysanou smetanu, případně bílý jogurt. Samozřejmě do bramborových placek musíte přidat česnek, hodně česneku, jinak to není ono. Autor: Triniti

Přidal:, 4.12.2017
Kategorie: Bramboráky, Brambory, Oběd, Přílohy
Recept Bramboráčky - klasika na talíři

Suroviny

5 ks brambor
2 stroužkyčesneku
1 ksvajíčko
polohrubá mouka
sůl
pepř
majoránka

Postup přípravy

  1. Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle, abychom dostali syrovou bramborovou kaši, do které přidáme vajíčko a prolisujeme česnek. Já přidávám hodně česneku, osolíme a opepříme a promícháme.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Postupně přidáváme polohrubou mouku, abychom dostali těstíčko - těstíčko by nemělo být velmi husté ani velmi řídké. Pokud bude husté, placky budou tuhé, pokud bude řídké, placky se vám během smažení určitě roztrhnou.
  3. Nezapomeňte ani na majoránku, přidáme podle chuti.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Podáváme se sklenicí kyselého nebo sladkého mléka.