NejRecept.cz Přílohy Brambory Bramboráky Bramboráčky
Bramboráčky
Recept Bramboráčky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Vaření a pečení s radostí

Na bramborák si dávám zakysanou smetanu... Mňam!

NejLucka NejLucka    ·   13.5.2016

Bramboráčky

Na bramborák si dávám zakysanou smetanu... Mňam!

Sdílet na Facebooku
Suroviny
¾ kg
brambor
1 dl
horkého mléka
1 ks
vejce
2 lžíce
hladké mouky
3 stroužky
česneku
2 lžičky
soli
špetka
mletého pepře
lžička
majoránky
sádlo nebo olej na smažení
Postup receptu
Vytisknout
  1. Brambory oškrábeme a na jemném struhadle nastrouháme do misky. Přebytečnou vodu slijeme a polijeme horkým mlékem. Tím zabráníme zčernání brambor.
  2. Přidáme vejce, hladkou mouku, sůl, rozetřený česnek, nahrubo mletý pepř a rozmělněnou majoránku. Samozřejmě je voňavější čerstvá nebo doma vypěstovaná a usušená. Rukou promícháme a lžicí klademe hromádky na rozpálený tuk.
  3. Utvoříme placičky, čím budou tenčí, tím budou bramboráčky křupavější. Opečeme po obou stranách a pokládáme na ubrousek, aby se vsákl přebytečný tuk. Bramboráčky podáváme samotné, ale i v kombinaci s uzeným masem a kysaným zelím jsou výtečné.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář

Objevte nové recepty