Bramboráčky

Recept Bramboráčky

Přidal: , 13.5.2016

Kategorie: Bramboráky, Brambory, Oběd, Přílohy

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Na bramborák si dávám zakysanou smetanu... Mňam!

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 13.5.2016

Kategorie: Bramboráky, Brambory, Oběd, Přílohy

SUROVINY

¾ kgbrambor
1 dlhorkého mléka
1 ksvejce
2 lžícehladké mouky
3 stroužkyčesneku
2 lžičkysoli
špetkamletého pepře
lžičkamajoránky
sádlo nebo olej na smažení

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Brambory oškrábeme a na jemném struhadle nastrouháme do misky. Přebytečnou vodu slijeme a polijeme horkým mlékem. Tím zabráníme zčernání brambor.
  2. Přidáme vejce, hladkou mouku, sůl, rozetřený česnek, nahrubo mletý pepř a rozmělněnou majoránku. Samozřejmě je voňavější čerstvá nebo doma vypěstovaná a usušená. Rukou promícháme a lžicí klademe hromádky na rozpálený tuk.
  3. Utvoříme placičky, čím budou tenčí, tím budou bramboráčky křupavější. Opečeme po obou stranách a pokládáme na ubrousek, aby se vsákl přebytečný tuk. Bramboráčky podáváme samotné, ale i v kombinaci s uzeným masem a kysaným zelím jsou výtečné.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit