Bramboráky s játry

Bramboráky s játry. Autor: sonizna

Přidal:, 14.12.2015
Kategorie: Hlavní jídla, Přílohy, Brambory, Bramboráky, Maso, Vnitřnosti
Recept Bramboráky s játry

Suroviny

4 ksbrambory
50 mlmléko
2 stroužkyčesnek
1 ksvejce
1,5 lžícehladká mouka
1 lžícemajoránka
1 lžičkakmín drcený
1/2 lžičkysůl
1/2 lžičkypepř
400 gjátra drůbeží
3 kscibule
1 lžícesójová omáčka
50 mlolej rostlinný

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Smícháme je s utřeným česnekem, mlékem, vejcem, moukou, majoránkou a kmínem. Osolíme a opepříme podle chuti. Necháme aspoň 10 minut odpočívat.Tip: Sbírka 12 nejlepších punčových zákusků, které můžete připravit na Velikonoce
  2. Mezitím si připravíme játra: omyjeme a očistíme je. Cibulku nakrájíme najemno a opečeme ji na oleji doměkka. Přidáme játra a opékáme. Ochutíme sójovou omáčkou, zamícháme, podlejeme troškou vody a dusíme tak 10 minut. Poté vaříme ještě odklopené, aby se odpařila veškerá tekutina.
  3. Bramboráky smažíme na oleji.Tip: Velikonoční mazanec
  4. Podáváme tak, že na každý bramborák naneseme trochu játrové směsi.