NejRecept.cz Přílohy Brambory Bramboráky Bramboráky s játry
Bramboráky s játry
Recept Bramboráky s játry
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: sonizna

Bramboráky s játry. Autor: sonizna

sonizna    ·   14.12.2015

Bramboráky s játry

Bramboráky s játry. Autor: sonizna

Suroviny
4 ks
brambory
50 ml
mléko
2 stroužky
česnek
1 ks
vejce
1,5 lžíce
hladká mouka
1 lžíce
majoránka
1 lžička
kmín drcený
1/2 lžičky
sůl
1/2 lžičky
pepř
400 g
játra drůbeží
3 ks
cibule
1 lžíce
sójová omáčka
50 ml
olej rostlinný
Postup receptu
Vytisknout
  1. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Smícháme je s utřeným česnekem, mlékem, vejcem, moukou, majoránkou a kmínem. Osolíme a opepříme podle chuti. Necháme aspoň 10 minut odpočívat.
  2. Mezitím si připravíme játra: omyjeme a očistíme je. Cibulku nakrájíme najemno a opečeme ji na oleji doměkka. Přidáme játra a opékáme. Ochutíme sójovou omáčkou, zamícháme, podlejeme troškou vody a dusíme tak 10 minut. Poté vaříme ještě odklopené, aby se odpařila veškerá tekutina.
  3. Bramboráky smažíme na oleji.
  4. Podáváme tak, že na každý bramborák naneseme trochu játrové směsi.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář