NejRecept.cz Přílohy Brambory Bramborová kaše Bramborová kaše obalovaná ve slanině
Bramborová kaše obalovaná ve slanině
Recept Bramborová kaše obalovaná ve slanině
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Luxusní příloha k vydatnému obědu. Klasická bramborová kaše obalená v slanině a zapečená v troubě. Na vrch kousek rajčete. Mňamka! Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   19.3.2015

Bramborová kaše obalovaná ve slanině

Luxusní příloha k vydatnému obědu. Klasická bramborová kaše obalená v slanině a zapečená v troubě. Na vrch kousek rajčete. Mňamka! Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat (cca 18 ks):

1 kg
brambory
2 ks
žloutky
2 lžíce
olej
500 g
nakrájená slanina
1 ks
rajče
sůl
petržel
Postup receptu
Vytisknout
  1. Brambory očistíme, nakrájíme na menší kostky a uvaříme je v mírně osolené vodě do měkka. Uvařené zpracujeme na bramborovou kaši. Přidáme trošku oleje, petržel, žloutka a sůl. Promícháme.
  2. Slaninu naskládáme na pracovní desku. Na slaninu navrstvíme pomocí lžíce bramborovou kaši a zabalíme.
  3. Ukládáme na papírem vyložený plech. Na každou rolku položíme plátek rajčete.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů. Upečené rolky překrojíme (krájíme šikmo) a podáváme k masu nebo k zelenině. Dobrou chuť!
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář