SUROVINY
Budeme potřebovat:
500 gbrambory
1 ksvejce
200 ghladká mouka
30 gmáslo
50 gparmazán
šunka
plátkový sýr
sůl, pepř
- Brambory omyjeme, očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Uvaříme je v osolené vodě do měkka a pak připravíme klasickou bramborovou kaši (pokud vám zvýšila bramborová kaše z předešlého dne, klidně můžete použít i tu). Přidáme máslo, sůl, pepř, parmazán a důkladně promícháme.
- Přidáme vajíčko, hladkou mouku a zpracujeme hladké, měkké a nalepivé těsto, které necháme v lednici odpočívat 1 hodinu. Pokud jste měli bramborovou kaši z předešlého dne, nemusíte nechávat v chladničce, ale můžete rovnou vyválet na pracovní desce (můžete si pomoct pečícím papírem, do kterého vložíme bramborové těsto). Do středu uložíme šunku a sýr a opatrně srolujeme (znovu si pomůžeme pečícím papírem).
- Uložíme na papírem vyložený plech na pečení a dáme péct. Pečeme při teplotě 170 stupňů cca 25-30 minut. Upečenou roládu necháme vychladnout a podáváme. Nejlepší je studená, ale můžeme podávat i teplou.
* Hmotnost mouky je orientační, třeba odhadnout správnou hmotnost, protože každé brambory jsou jiné - jedne jsou méně vodnaté jako druhé. Přidávejte podle potřeby, abyste dostali měkké nelepivé těsto, se kterým se snadno pracuje.
Zdroj: Giallozafferano
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Zemiaková roláda so šunkou a syrom.
KOMENTÁŘE K RECEPTU