NejRecept.cz Část dne Oběd Bramborová zapekanka
Bramborová zapekanka
Recept Bramborová zapekanka
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Vk

Vynikající příloha k hlavnímu jídlu nebo to můžeme podávat jako hlavní jídlo. Jednoduché, finančně nenáročné!

NejLucka NejLucka    ·   13.8.2015

Bramborová zapekanka

Vynikající příloha k hlavnímu jídlu nebo to můžeme podávat jako hlavní jídlo. Jednoduché, finančně nenáročné!

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

1 kg
brambory
250 g
zakysaná smetana
200 g
tvrdý sýr
2 ks
cibule
sůl a pepř
rostlinný olej
Postup receptu
Vytisknout
  1. Brambory uvaříme ve slupce a následně je necháme vychladnout. Očistíme je a nakrájíme na plátky silné cca 0,5 cm.
  2. Cibuli nakrájíme na měsíčky nebo na malé kostičky a na rozpáleném oleji na pánvi ji osmažíme do zlata.
  3. Připravíme si formu na pečení, kterou důkladně vymažeme olejem nebo máslo a naskládáme vrstvu brambor. Navrstvíme osmaženou cibulku (kdo nemá rád nemusí), potřeme zakysanou smetanou, osolíme a opepříme, navrstvíme strouhaný sýr a postup opakujeme, dokud nemineme všechny brambory.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca půl hodinu.

Zdroj: Vk

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář