Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Tak jsem zjistila, že už jsme je hróóózně dlouho neměli... Recept jsem objevila v časopisu, trochu jsem si ho upravila podle své chutě a vzniklo z toho toto chutné jídlo, které jsme spolu s rodinkou spapali asi za mikrosekundu. Miluji křupavou cibulku navrchu, proto jí stále dělám o něco více. Dobrou chuť. Autor: Danka

Přidal:, 4.4.2018
Kategorie: Knedlíky, Bramborové, Oběd, Přílohy
Recept Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Suroviny

500 gden předem ve slupce vařených brambor (oloupat)
150 ghrubé mouky
50 gpšeničné krupice
1 ksvejce
1 lžičkasoli
cca 400 guzeného masa (já mám pro tyhle účely nejradši krkovičku bez kosti)

Postup přípravy

  1. Brambory najemno nastrouháme, přidáme vejce, sůl, mouku a krupici a na pracovní ploše uhňácáme hladké nelepivé těsto (podle potřeby přidáme trochu mouky, ne moc, aby nebyly knedlíky příliš tvrdé). Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Vyválíme velkou šišku, rozkrájíme na kolečka, trochu zploštíme plochou dlaní, naplníme na kostičky nakrájeným masem, ukoulíme knedlíky a vhazujeme do vroucí osolené vody.
  3. Ode dna je vařečkou vždy nadzvedneme, aby nepřisedly ke dnu. Vaříme asi 15-20 minut.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Hotové vylovíme cedníkem a po mírném zchladnutí lehce potřeme olejem, aby se neslepily. A na vrch cibulka :)