Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Tak jsem zjistila, že už jsme je hróóózně dlouho neměli... Recept jsem objevila v časopisu, trochu jsem si ho upravila podle své chutě a vzniklo z toho toto chutné jídlo, které jsme spolu s rodinkou spapali asi za mikrosekundu. Miluji křupavou cibulku navrchu, proto jí stále dělám o něco více. Dobrou chuť. Autor: Danka

Přidal:Danula Vašíčková, 4.4.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Suroviny

500 gden předem ve slupce vařených brambor (oloupat)
150 ghrubé mouky
50 gpšeničné krupice
1 ksvejce
1 lžičkasoli
cca 400 guzeného masa (já mám pro tyhle účely nejradši krkovičku bez kosti)

Postup přípravy

  1. Brambory najemno nastrouháme, přidáme vejce, sůl, mouku a krupici a na pracovní ploše uhňácáme hladké nelepivé těsto (podle potřeby přidáme trochu mouky, ne moc, aby nebyly knedlíky příliš tvrdé).
  2. Vyválíme velkou šišku, rozkrájíme na kolečka, trochu zploštíme plochou dlaní, naplníme na kostičky nakrájeným masem, ukoulíme knedlíky a vhazujeme do vroucí osolené vody.
  3. Ode dna je vařečkou vždy nadzvedneme, aby nepřisedly ke dnu. Vaříme asi 15-20 minut.
  4. Hotové vylovíme cedníkem a po mírném zchladnutí lehce potřeme olejem, aby se neslepily. A na vrch cibulka :)